Facebook a promis schimbari interne majore in modul in care datele noastre, securitatea si confidentialitatea sunt gestionate. S-au acumulat dovezi care demonstreaza ca operatori rusi au folosit in mod secret reteaua sociala pentru a raspandi stiri false si pentru a interfera in alegerile prezidentiale din 2016. Asa ca reteaua sociala s-a decis sa preia o companie de securitate cibernetica pentru a intari siguranta platformei sale.
Hack-ul recent, in urma caruia s-au dezvaluit informatiile unor milioane de utilizatori, a obligat probabil Facebook sa ia masuri mai concrete pentru a imbunatati securitatea platformei sale.
In acest scop, reteaua sociala s-ar putea gandi la preluarea unei companii de securitate cibernetica. Asta indica o stire. Vanatoarea pentru preluarea unei companii de securitate cibernetica vine dupa aproape o luna dupa ce Facebook a anuntat ca informatii ale circa 30 de milioane de conturi au fost furate de atacatori.
Acele informatii le-au permis atacatorilor sa acceseze informatii de baza precum nume, adrese de e-mail si numere de telefon ale 14 milioane de utilizatori, pe langa informatii suplimentare care apartin altor 15 milioane de utilizatori.
Preluarea unei companii de securitate cibernetica ar putea servi unor doua scopuri. Facebook va primi in mod evident specialisti in cibernetica, iar miscarea va mai servi si ca o dovada ca compania imbunatateste in mod serios siguranta celei mai mari retele sociale din lume.
The Information a auzit din mai multe surse ca Facebook a discutat cu mai multe companii de securitate cibernetica despre o posibila preluare si ca un acord ar putea fi definitivat pana la sfarsitul acestui an.
Numele companiilor cu care Facebook a discutat pentru o preluare nu au fost dezvaluite. Facebook inca nu a confirmat sau infirmat oficial aceasta stire, asa ca pare ca reteaua sociala isi tine secrete planurile. Cel putin pentru moment.