In Guadalupe au fost descoperite niste bacterii unicelulare lungi de 20mm. Dimensiunea neobisnuita e remarcabila datorita faptului ca acestea nu sunt de obicei vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop.
„E de 5000 de ori mai mare decat majoritatea bacteriilor. Pentru context, e ca si cum om ar intalni un alt om cat Muntele Everest”, potrivit lui Jean-Marie Volland, un cercetator care a descoperit acele microorganisme lungi de 20mm. Dar nu acesta e primul cercetator care le-a descoperit.
Cand intalnesti o bacterie unicelulara vizibila cu ochiul liber, poti fi sigur ca e ceva foarte neobisnuit. Asta a descoperit biologul Jean-Marrie Volland. Acesta a descoperit o specie de bacterie lunga de 20mm.
Se pare ca cele din Guadalupe au fost observate inainte de asta de catre un alt cercetator. Guadalupe fiind un teritoriu francez prin apropiere de Puerto Rico.
Surprinzator e faptul ca aceste microorganisme uriase provin dintr-o zona tropicala. Pare imposibil sa existe bacterii unicelulare atat de mari, dar cercetatorii au o explicatie.
Aceasta bacterie de 20mm se hraneste cu sulf si e supradimensionata pentru ca in locul in care se dezvolta exista cantitati abundente din aceasta substanta chimica. Familia acestor bacterii unicelulare se numeste Thiomargarita Magnifica si nu exista pradatori naturali pentru bacterii de aceasta dimensiune.
Conform cercetatorilor, ar putea exista microorganisme si mai mari in acea zona. Si din fericire pentru oameni, acestea nu reprezinta un pericol pentru ei, fiind mai degraba o curiozitate stiintifica.
Sunt doar niste exceptii ale naturii. Ce credeti despre faptul ca au fost descoperite bacterii unicelulare de 20mm in Guadalupe? Credeti ca in Guadalupe ar putea exista unele si mai mari decat 20mm?