Cercetatorii vor revolutiona conexiunile Wi-Fi printr-o noua descoperire a acestora. Acea descoperire a oamanilor de stiinta consta in noi cipuri Wi-Fi, dar nu bidimensionale precum cele de pana acum.
Wi-Fi a evoluat imens in ultimii ani, oferind viteze mai bune si conexiuni mai stabile si devenind un standard pentru utilizatorii de internet. Cu toate acestea, inca exista o mare problema cu care ne confruntam: conexiunile isi reduc viteza pe masura ce se conecteaza mai multi oameni. Solutia la aceasta problema veche?
Cipurile Wi-Fi 3D. Majoritatea sistemelor wireless se bazeaza pe asa-numitele procesoare „plane”. Asta inseamna ca acestea emit semnale intr-o gama foarte plata.
Avand in vedere ca acestea sunt sisteme bidimensionale, acestea au un numar foarte limitat de frecvente pe care pot comunica in orice moment. Daca ai construi cipuri cu un design tridimensional, totusi, ai putea comunica pe frecvente multiple in acelasi timp.
Un motiv pentru care cercetatorii au inceput sa caute modalitati de a imbunatati comunicatia Wi-Fi e ca am ajuns rapid intr-un punct in care nivelul de trafic si de date pur si simplu nu e deplasabil pe o structura plana. Ganditi-va la acest lucru ca la soselele unui oras.
Daca incercam sa ingramadim o multime de masini pe doar o sosea cu doua benzi, vom avea probleme. Dar, daca adaugam sosele multiple deasupra si dedesubtul acelor sosele, putem oferi brusc mai mult spatiu prin care sa circule traficul.
Aceasta e ideea de baza din spatele unui cip Wi-Fi 3D. Cercetarea din spatele acestei noi posibile descoperiri importante e publicata in Nature Electronics.
Si, daca cercetatorii au descoperit intr-adevar ceva util, atunci acest lucru ar putea revolutiona modul in care folosim comunicatiile wireless.