fbpx
Cum va folosi Ohio drone pentru monitorizarea traficului de pe autostrazi

Cum va folosi Ohio drone pentru monitorizarea traficului de pe autostrazi

Exista multe modalitati prin care se poate monitoriza traficul de pe autostrazi, cum ar fi prin utilizarea camerelor plasate de-a lungul autostrazii. Cu toate acestea, ar putea exista o modalitate mai buna, mai eficienta si mai dinamica de monitorizare a traficului?

Oamenii de la Universitatea de Stat din Ohio, Statele Unite, par sa creada ca folosirea dronelor pentru a monitoriza traficul ar putea fi o solutie viabila. Potrivit Universitatii de Stat din Ohio, “Dronele de joasa altitudine vor monitoriza fluxul de masini de-a lungul unei autostrazi, o intindere de 56 de kilometri dintre Dublin si East Liberty, impreuna cu sistemul de camere de trafic cu localizare fixa din stat. Senzorii si echipamentele de telecomunicatii vor alimenta cu date de monitorizare Centrul de Gestionare a Traficului al Departamentului de Transport al Ohio. Solutia de Gestionare a Traficului fara Pilot (UTM) va permite Departamentului de Transport al Ohio sa raspunda mai rapid si mai eficient la situatiile de pe autostrada”.

CITESTE SI:  CEO-ul Uber despre conversia soferilor sai in angajati in California
CITESTE SI:  Cum imbunatateste acest update software routerele WiFi ale Google

Practic, deoarece dronele sunt mai mobile decat camerele fixe, se spera ca folosirea dronelor le va permite sa observe mai rapid incidentele sau problemele de pe autostrada din Ohio, permitandu-le astfel sa raspunda mai repede la aceste situatii, ceea ce ar putea reduce aglomerarile.

Acestea fiind spuse, exista unele dezavantaje cu utilizarea dronelor, iar unul este bateria. Deoarece majoritatea dronelor comerciale nu au fost proiectate sa zboare pentru perioade lungi de timp, asta inseamna ca monitorizarea constanta s-ar putea sa nu fie prea fezabila in Ohio, dar presupunem ca va trebui sa asteptam si sa vedem rezultatele acestui program pilot pentru a sti daca aceste aparate de zbor sunt eficiente pe autostrazi sau nu.