In luna mai a acestui an a aparut un anunt grozav din lumea centralelor electrice si a poluarii. O firma nonprofit de inteligenta artificiala, denumita WattTime, va masura cu precizie cat de mult polueaza fiecare centrala din lume aerul, in timp real. Iar datele vor fi publicate.
Centralele electrice, in special cele care functioneaza pe combustibili fosili, tind sa polueze mediul si aerul. Nu este de mirare ca tarile se indreapta din ce in ce mai mult catre surse de energie electrica regenerabile si ecologice, pentru a reduce impactul asupra mediului.
WattTime, o firma nonprofit de inteligenta artificiala, a spus ca va oferi date pretioase despre poluarea aerului savarsita de toate instalatiile mari de generare a electricitatii – care polueaza – din lume.
Firma WattTime se va baza pe imagini prin satelit pentru a reusi acest lucru. Aceasta va urmari poluarea aerului, cum ar fi emisiile de carbon, de la fiecare centrala electrica din lume in timp real si s-a spus ca datele vor fi facute publice.
Proiectul WattTime a primit 1,7 milioane de dolari de la aripa filantropica a Google, Google.org. Monitorizarea poluarii aerului si datele despre emisii de pana acum au determinat mult timp sa fie dificila punerea in aplicare a restrictiilor de poluare asupra centralelor electrice.
Noile date vor fi extrem de utile in eliminarea acestor obstacole. Datele prin satelit vor fi luate de la diversi senzori care functioneaza la diferite lungimi de unda, unele dintre ele detectand caldura.
Diversi algoritmi ai WattTime vor procesa apoi aceste imagini pentru a detecta semnale de emisii si poluare a aerului. WattTime va avea in vedere caldura, fumul vizibil si NO2 pentru a furniza informatii despre emisii in timp real ale tuturor centralelor electrice de pretutindeni.
Aceasta initiativa a WattTime ar putea fi revolutionara cu privire la modul in care sunt impuse restrictii de emisii si poluare a aerului asupra centralelor electrice.