Netflix Hack Day are obiceiul de a produce niste idei uimitoare, cum ar fi o interfata controlata de creier, Fitbit care inchide aplicatia Netflix cand adormi, o aplicatie pentru consola NES de prima generatie si o modalitate de a naviga in aplicatie cu Face ID si ARKit.
Hack Day e ceea ce compania numeste hackathon intern. Angajatii se reunesc si lucreaza la niste idei uimitoare care s-ar putea transforma in noi proiecte.
Ideile anterioare includ o aplicatie Netflix pentru prima consola NES si pentru Fitbit care inchide Netflix cand adormi. In acest an, angajatii au folosit tehnologia haptica a smartphone-urilor pentru a determina un telefon sa vibreze, astfel incat sa poti simti actiunea de pe ecran in timp ce tii dispozitivul.
Project Rumble Pack practic aduce pe aplicatie experienta cu care gamerii mobili sunt obisnuiti. Multe jocuri mobile folosesc tehnologia haptica pentru a le permite jucatorilor sa simta actiunea prin vibratii.
De exemplu, daca intr-un joc de curse masina ta e avariata, smartphone-ul ar putea vibra pentru ca tu sa stii acest lucru. Aceasta idee a Netflix practic e la fel, smartphone-ul tau vibrand cand exista actiune intensa, cum ar fi explozii mari.
Hans van de Bruggen si Ed Barker – care au lucrat la Project Rumble Pack – au demonstrat abilitatea cu un episod din Voltron, in special cu o scena care arata o explozie uriasa.
Acestia au reusit acest lucru folosind tehnologia Immersion Corporation pentru a sincroniza continutul din aplicatia Netflix cu efectele haptice. Desi arata foarte bine, proiectele care apar in fiecare an de Hack Day nu sunt o garantie ca vor fi aplicate aplicatiei Netflix.
Cu toate acestea, acestea sunt folosite ca inspiratie pentru alte proiecte real-world, asa ca poate Project Rumble Pack ar putea deveni realitate la un moment dat in viitor.