Se presupune ca compania Apple din Statele Unite are un plan pentru a se asigura ca versiunile sistemelor de operare iOS si iPadOS nu mai vin cu atat de multe bug-uri.
Compania Apple din Statele Unite schimba modul in care testeaza noi versiuni iOS si iPadOS. Conform Bloomberg, compania va lucra de acum incolo la versiuni de test, sau versiuni zilnice, cu functiile incomplete sau cu bug-uri oprite in mod implicit.
Testerii interni ai Apple vor putea porni functiile din nou, cu toate acestea, printr-o noua sectiune a aplicatiei de Setari denumita Flags. In teorie, acest lucru va permite companiei sa identifice cand o caracteristica nou adaugata sau un rand de cod nu functioneaza corect si sa emita o corectie inainte ca acea caracteristica sa fie accesibila pentru dezvoltatorii externi si pentru clienti.
Aceasta schimbare nu este surprinzatoare. iOS 13, cea mai noua versiune a sistemului de operare pentru smartphone-uri al Apple, a avut multe bug-uri la lansare.
Aceste bug-uri au fost observate pe mai multe iPhone-uri. Printre acele defecte se numara aplicatia camerei care nu se lansa corect si un sistem de operare care nu putea decide cand a fost de fapt lanterna pornita.
Apple a lansat iOS 13.1 la mai putin de o saptamana, spunand ca aceasta versiune repara 24 de bug-uri. Urmatorul update, iOS 13.2, a venit cu un sistem de gestionare a RAM-ului care inchide in mod exagerat aplicatiile din fundal si care a trebuit sa fie reparat cu update-ul 13.2.2.
Si mai multe bug-uri au fost eliminate cu iOS 13.2.3, versiune care a fost lansata mai devreme in aceasta luna. Defectele nu au fost suficient de ample pentru a declansa un exod al utilizatorilor din ecosistemul hardware al Apple.
Dar bug-urile in iOS au dezvaluit ca software-ul si firmware-ul pe care Apple le produce nu sunt la fel de cizelate pe cate erau odata. Motivul poate fi complexitatea in crestere a softurilor pentru smartphone-uri si tablete.