Numarul de nereguli care afecteaza YouTube e urias, iar acestea variaza de la acuzatia ca compania promoveaza continut extremist la multe altele.
Una dintre neregulile mai putin alarmante, dar inca raspandite, este faptul ca sistemul de reclamatii al YouTube privind incalcarea drepturilor de autor poate fi abuzat de trolii care depun reclamatii false.
Cu siguranta multi au dat pe YouTube de clipuri video care aveau muzica eliminata sau au dat de clipuri video care au fost eliminate in intregime din cauza unei presupuse incalcari a drepturilor de autor.
Uneori, aceste eliminari sunt legitime si apar la solicitarea caselor de discuri sau studiourilor de film, dar uneori eliminarile sunt planuite de troli care raporteaza clipuri video de pe YouTube chiar daca acestea nu au incalcat niciun drept de autor.
Cu toate acestea, pentru a preveni abuzul de sistem, YouTube a anuntat ca intentioneaza sa-si imbunatateasca sistemul de reclamare a incalcarii drepturi de autor. Asta inseamna ca, de acum incolo, oricine intentioneaza sa reclame o incalcare copyright asupra unui clip video va trebui sa mentioneze exact care parte a clipului incalca copyright-ul.
Asta spre deosebire de vechiul sistem in care oricine putea raporta intregi filmulete fara a intra in detalii. Desi acesta are potentialul de a preveni abuzul, acesta poate functiona si pe reclamatii legitime de incalcare a drepturilor de autor.
Anterior, creatorii YouTube ale caror clipuri video au fost eliminate nu li se spunea exact care parti ale clipurilor video ale lor sunt problematice. Cu noul sistem, creatorii pot afla portiunile problematice pentru a realiza modificari care vor rezolva problemele legate de incalcarea copyright.
Retineti ca sistemul e doar pentru reclamatiile manuale, iar acestea sunt separate de sistemul de verificare automata Content ID al companiei YouTube.