Un grup de cinci astrofotografi amatori francezi au capturat o fotografie astronomica uimitoare de 204MP care este rezultatul al unei expuneri cumulate de 1060 de ore.
Grupul a capturat mii de fotografii in perioada iulie 2017 – februarie 2019 si le-a combinat pe toate pentru a crea o singura fotografie astronomica de foarte mare rezolutie. Celei incarcate aici i-au fost reduse dimensiunea si rezolutia pentru a putea fi incarcata repede si cu usurinta.
Daca esti un fotograf care a fotografiat vreodata peisaje, exista sanse mari ca esti familizarizat cu expunerea de lunga durata. Daca nu stii ce inseamna, afla ca expunerea de lunga durata inseamna sa lasi deschis obturatorul camerei foto pentru perioade lungi de timp pentru a patrunde in acesta cat mai multa lumina posibil.
Acest lucru e util pentru capturarea anumitor fotografii cu peisaje, mai ales in conditii de lumina redusa. Expunerea de lunga durata va contribui la luminarea pozelor intr-un mod mai natural.
De asemenea, expunerea de lunga durata este folosita si in astrofotografie pentru a captura mai bine parti ale cerului pe timpul noptii.
Asa au procedat un grup de fotografi amatori care se numeste Ciel Austral. De-a lungul timpului, echipa a reusit sa captureze 4000 de poze pe parcursul a 1060 de ore de expunere cumulata.
Acest lucru ar fi considerat un record mondial stabilit de niste astrofotografi amatori. Au rezultat 620GB de date pe care le-au folosit pentru a crea poza uimitoare de mai sus.
Pentru cei care nu stiu ce reprezinta, aceasta este o fotografie astronomica a Marelui Nor al lui Magellan care este o galaxie-satelit a Caii Lactee si care se afla se afla la o distanta de 163.000 de ani-lumina de Pamant.
Rezultatul care a fost creat cu o expunere indelungata este uimitor si ne aminteste cat de mici suntem cu adevarat si cat de mult din Univers n-am apucat inca sa exploram in mod corespunzator.