Compania Paragraf din Regatul Unit lucreaza la dezvoltarea microcipurilor bazate pe grafen, un material cu o grosime de un singur atom si care e superior siliciului. Paragraf, o companie Cambridge cofondata de Simon Thomas, valorifica potentialul grafenului, o forma 2D a carbonului, pentru a revolutiona tehnologia si a concura cu liderii globali din industria de microcipuri.
Acest material, cunoscut ca un „super material”, are o grosime de doar un atom si prezinta o rezistenta, conductivitate si flexibilitate exceptionale. Superioare siliciului. Paragraf doreste sa utilizeze noul material in semiconductori (cipuri), punand la incercare avansarile Chinei in sectorul microcipurilor.
Laboratorul companiei Paragraf prezinta aplicatiile grafenului, cu discuri subtiri si structuri similare vafelor construite din safir si grafen sintetic. Compania a progresat pentru a produce vafe de 6 inci care gazduiesc fiecare 9000 de microcipuri.
Avand in vedere ca noul material e considerat un inlocuitor al siliciului in semiconductori, acest nou material devine crucial in competitia globala de microcipuri.
Simon Thomas, fondatorul Paragraf, subliniaza importanta unei competitivitati in Regatul Unit impotriva Chinei si Statelor Unite in dezvoltarea de tehnologii bazate pe noul material.
Paragraf, companie fondata in 2017, e specializata in producerea in masa a dispozitivelor bazate pe grafen, inclusiv senzori pentru masini electrice. Biosenzorii companiei – care detecteaza diferentele dintre infectiile virale si cele bacteriene – au implicatii si in domeniul sanatatii.
Utilizarea inovativa a grafenului de catre compania Paragraf din Regatul Unit se extinde dincolo de industria de microcipuri, influentand diverse sectoare, cum ar fi calculul cuantic, scanerele cu rezonanta magnetica si tehnologia de consum. Ce credeti despre noul material si despre potentialele sale intrebuintari la care lucreaza Paragraf?