Coreea de Sud a interzis ICO-urile, metoda actuala de finantare de proiecte prin moneda digitala, din cauza ingrijorarilor legate de potentialul de fraudare financiara.
Banca Centrala a Chinei a interzis prima data ICO-urile si finantarea prin monede digitale in China, intr-o miscare efectuata la inceputul lunii septembrie, iar acum Coreea de Sud ii urmeaza exemplul.
Companiile din intreaga lume au strans peste 1,8 miliarde de dolari in acest an pana in prezent prin intermediul ICO-urilor care implica vanzarea unei monede digitale, bazata pe Ethereum, pentru finantarea dezvoltarii unui produs. Spatiul nu este reglementat la fel ca pietele financiare principale si a atras critici pentru potentialul sau de a insela investitorii.
Cei din Coreea de Sud care sperau sa finanteze proiecte folosind monede digitale vor trebui sa gaseasca o metoda alternativa. Coreea de Sud a decis sa calce pe urmele Chinei si a interzis finantarile de proiecte prin toate formele de monede digitale, potrivit Reuters.
Dupa cum a observat TechCrunch, intreprinderile din intreaga lume au strans peste 1,8 miliarde de dolari anul acest folosind metoda cunoscuta drept ICO prin monede digitale.
Moneda digitala este o metoda convenabila de a strange fonduri pentru diverse produse, dar nu este reglementata si ar putea fi usor utilizata pentru a insela milioane de investitori. Oamenii ar putea profita de acest instrument pentru a vinde produse care nu exista sau pentru a primi fonduri pentru proiecte care nu se vor materializa niciodata.
De aceea, guvernul din Coreea de Sud a fost alarmat de numarul ICO-urilor din tara. Se spune ca persoanele care sunt implicate in ICO-uri vor primi sanctiuni severe, desi Reuters afirma ca autoritatile de reglementare din Coreea de Sud nu au decis ce fel de sanctiuni ii asteapta pe oamenii care incalca noua regula.