O anumita companie populara lucreaza la un ecran cu o densitate a pixelilor de 10.000 DPI si care ar putea revolutiona industria de realitate virtuala si de realitate augmentata.
Cand vine vorba despre densitatea pixelilor, se spune ca, atunci cand vine vorba despre smartphone-uri, aceasta nu e mai e relevanta dupa un anumit punct.
Asta pentru ca, de la distanta la care ne folosim de obicei smartphone-urile, ochii nostri nu pot observa pixelii individuali. Deci nu putem observa diferenta dintre un display cu rezolutie de 720p pe un smartphone de 5 inci sau un ecran cu rezolutie de 1080p pe un smartphone de aceeasi dimensiune.
Cu toate acestea, lucrurile sunt diferite cand vine vorba despre tehnologii precum realitatea virtuala sau realitatea augmentata, in care ecranele sunt foarte aproape de privirea ta si in cazul carora poti astfel vedea punctele individuale.
Dar asta e ceea ce compania Samsung din Coreea de Sud si cercetatorii de la Universitatea Stanford spera sa schimbe cu dezvoltarea unui ecran de 10.000 DPI.
Acest ecran de 10.000 DPI a fost creat de compania Samsung folosind film pentru a emite lumina intre straturile reflectorizante, unul din argint si celalalt realizat folosind un metal reflectorizant cu ondulatii de dimensiuni nano.
Proprietatile reflectorizante permit rezonarea intre puncte, ceea ce in schimb permite densitati de pixeli mai inalte pe care in mod normal le-ai obtine pe unele smartphone-uri si TV-uri.
Prin crearea unui ecran cu o densitate de pixeli de 10.000 DPI, s-ar permite companiilor sa creeze displayuri pentru VR si AR fara cusur, adica fara ca oamenii sa poata vedea punctele individuale. Ce parere ai despre displayul de inaltate densitate a pixelilor (10.000 DPI) la care lucreaza compania Samsung si Universitatea Stanford?