Pe data de 30 iunie 1945, un submarin japonez a lansat o pereche de torpile catre nava de lupta USS Indianapolis, scufundand-o in cateva minute si ducand la cele mai mari pierderi de vieti omenesti din istoria Marinei Statelor Unite.
De atunci, locul de veci al navei a fost un mister, pana vinerea trecuta. Cofondatorul Microsoft, Paul Allen, a anuntat ca o echipa de la bordul navei sale de cercetare Petrel a localizat crucisatorul la o adancime de peste 5400 de metri in Oceanul Pacific.
Cofontatorul Microsoft, Paul Allen, a anuntat asta sambata trecuta, spunand ca descoperirea navei din Al Doilea Razboi Mondial a fost „cu adevarat injositoare”. Expeditia a fost coordonata cu Marina Statelor Unite care a restrictionat locatia exacta a locului de veci al navei din Al Doilea Razboi Mondial.
In zilele de dinainte de a fi atacat, vasul USS Indianapolis a avut o misiune secreta: a livrat prima bomba atomica catre un aerodrom de pe insula Tinian, bomba care a fost scapata peste Hiroshima la numai cateva zile mai tarziu.
Torpilele japoneze au lovit crucisatorul la mijlocul lui si in partea de jos, rasturnand crucisatorul si scufundandu-l. 300 dintre marinarii sai au dusi in adancuri odata cu nava, in timp ce restul membrilor echipajului de 1196 de oameni au ajuns in voia valurilor in apa cu rechini.
Disparitia navei din Al doilea Razboi Mondial a fost neobservata de Marina pana ce s-a intamplat ca un avion sa zboare pe acolo, iar supravietuitorii au fost localizati. Pana ce au sosit echipajele de salvare, numai 317 au ramas, victime ale inecului, atacurilor rechinilor si ale dezhidratarii.
22 dintre acei supravietuitori sunt inca in viata astazi. Starea echipajului a ajutat la intarirea unei perceptii infioratoare asupra rechinilor in modul de gandire al cetatenilor americani, ajutata si de referintele infricosatoare din filmul Falci al lui Steven Spielberg.