fbpx
Cipul cu GPU de 3 ori mai rapid decat M1

Cipul cu GPU de 3 ori mai rapid decat M1

Un anumit cip lansat recent e, conform unor teste recente, de 3 ori mai rapid decat modelul original Apple M1, in ceea ce priveste GPU-ul (unitatea grafica). Acest lucru e uimitor, pentru pana si modelul original de cip al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, era extrem de rapid, fiind superior chiar si procesoarelor Intel.

Recent, anumite teste au dezvaluit faptul ca M1 Max al companiei Apple din Cupertino, Statele Unite, care a debutat pe noile laptopuri MacBook Pro e de doua ori mai rapid decat originalul M1.

CITESTE SI:  Google este aparent interesata de co-dezvoltarea propriului cip

Acest lucru e impresionant, avand in vedere ca chiar si modelul original e foarte rapid. Dar cum sta treaba cu GPU-ul cipului? Din fericire, se pare ca afirmatiile companiei americane Apple din timpul prezentarii nu au fost incorecte.

Asta potrivit unei listari pe Geekbench neconfirmate care a dezvaluit faptul ca GPU-ul lui M1 Max e de trei ori mai rapid decat unitatea grafica a cipului original.

Cu toate acestea, nu e clar care configuratie M1 Max e aceasta, pentru ca cipul Apple e oferit in variante cu GPU de 24 si 32 de nuclee. Acestea fiind spuse, desi aceste teste sunt promitatoare, nu suntem siguri cat de precise sunt.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony Xperia 1 cu ecran 4K e oficial - specificatii

De asemenea, mai important, cum se vor descurca noile cipuri Pro si Max impotriva unor GPU-uri discrete de la NVIDIA si AMD? Conform Apple, a testat noile sale cipuri contra unor laptopuri de varf, dar avand in vedere ca nu au fost specificate modelele sau configuratiile GPU, nu suntem siguri ce placi grafice au fost comparate.

CITESTE SI:  De ce smartphone-ul Galaxy S11 ar putea fi dezamagitor

Probabil vor aparea noi informatii odata cu recenziile. Ce parere ai despre faptul ca anumite teste indica faptul ca GPU-ul noului cip M1 Max e de 3 ori mai rapid decat unitatea grafica a modelului original al Apple? Crezi ca aceste teste sunt precise si ca chiar e posibil ca M1 Max sa fie in aceasta masura mai rapid decat modelul original?