China a terminat cu succes realimentarea in spatiu a satelitilor orbitali, ca urmare a lansarii unei rachete de noua generatie.
Similar cu realimentarea avioanelor, procesul implica realimentarea unui satelit pe orbita intr-un mediu de microgravitatie si va extinde durata de functionare a dispozitivului.
Exista numai cateva tari care au o prezenta in spatiu, sau care au capabilitatea de a efectua propriile lor lansari si mai putine au abilitatea de a-si alimenta dispozitivele in timp ce se afla acolo sus.
China s-a alaturat acum celor cateva tari care au reusit sa-si alimenteze un satelit in spatiu. Cei din China nu au detaliat procesul, dar spun ca nu este prea diferit de alimentarea unui avion in aer. Sistemul Tianyuan-1 al Chinei a alimentat cu succes cel putin un satelit dintre cei ai tarii.
Acum ca este alimentat, acest dispozitiv al Chinei ar trebui sa poata sta acolo pentru un timp mai indelungat si este de asemenea capabil sa faca ajustari care anterior nu erau practice.
Realimentarea acestor sateliti a Chinei pentru a-i tine pe orbita mai mult timp are sens, avand in vedere ca asa se economiseste o cantitate considerabila de resurse.
Tarile pot economisi o suma semnificativa de bani prin simpla realimentare a acestor dispozitive pe orbita, pentru ca acestea sa poata reduce numarul de vehicule de care au nevoie pentru a mentine prezenta satelitului lor in spatiu.
Acest proces de realimentare va incetini de asemenea proliferarea satelitilor morti pe orbita si va ajuta la reducerea resturilor pe orbita.
In final, telul este dezvoltarea tehnologiilor care elimina complet nevoia de alimentare, dar inainte ca acest lucru sa se intample, increderea in eforturile de realimentare pe orbita va trebui sa fie crescuta.