Cea mai recenta imagine a telescopului James Webb arata ramasitele uluitoare ale supernovei Cassiopeia A intr-o noua lumina. Cassiopeia A, deseori denumita Cas A pe scurt, e cea mai tanara ramasita in urma unei explozii a unei stele masive, potrivit agentiei spatiale NASA din Statele Unite.
Aceasta noua imagine le ofera astronomilor mai multe date. Agentia spatiala din Statele Unite a impartasit pe platforma de social media Twitter si pe site-ul sau web cea mai noua imagine a Cassiopeia A capturata de telescopul spatial James Webb.
Conform unui tweet ulterior al agentiei spatiale NASA, lumina de la acea supernova a ajuns pe Pamant acum 340 de ani. Cu toate acestea, se estimeaza ca explozia a avut loc acum mii de ani in urma.
Pretiozitatea reala a noii imagini se concretizeaza atunci cand compari noua imagine a Cassiopeia A cu cele anterioare ale aceleiasi supernove. NASA spune ca noua imagine a Cassiopeia A are detalii pe care anterior nu le puteau vedea, asta datorita noilor instrumente IR ale telescopului spatial James Webb.
Culorile uimitoare de pe pe marginile supernovei sunt detalii noi, de exemplu. Oamenii de stiinta spera ca studierea supernovei le-ar putea usura descoperirea provenientei prafului cosmic, dar si sa procure informatii despre cum se cladesc planetele.
Telescopul James Webb aflat in spatiu continua sa observe universul intr-un mod spectaculos, aducandu-i pe oamenii de stiinta mai aproape de a intelege partile diverse care compun universul nostru in expansiune.
Ce credeti despre noua imagine a supernovei Cassiopeia A (capturata de telescopul spatial James Webb) care a rezultat in urma unei explozii a unei stele masive acum mii de ani in urma? Dar despre faptul ca lumina acelei supernove a ajuns pe Pamant acum 340 de ani?