fbpx
Ce va folosi Google pentru autentificarea cu doi factori, in mod implicit

Ce va folosi Google pentru autentificarea cu doi factori, in mod implicit

Autentificarea cu doi factori – folosita si de Google – e o modalitate de a imbunatati securitatea conturilor online. Acest lucru se datoreaza faptului ca, chiar daca un hacker iti ghiceste parola, codul suplimentar unic generat de sistemele 2FA ii ingreuneaza acestuia accesul la contul sau, deoarece aceste coduri sunt in general trimise pe telefon.

Chiar si asa, autentificarea cu doi factori nu e complet sigura. In principal, aceste coduri sunt trimise prin SMS, ceea ce e in regula. Dar, daca preferi sa nu folosesti SMS-uri, vei fi incantat de faptul ca Google a anuntat ca, incepand cu luna iulie, compania va folosi in mod implicit autentificarea cu doi factori prin solicitari pe telefon.

CITESTE SI:  VIDEO: O recenzie pentru camera lui OnePlus Two inainte de lansarea smartphone-ului

Potrivit Google, solicitarile pe telefon sunt mai sigure in comparatie cu codurile text si voce si sunt de asemenea si mai usor de utilizat. Compania Google din Statele Unite sustine: “Asta inseamna ca, daca incerci sa te conectezi la contul Google pe PC si esti conectat deja la acel cont de pe smartphone, ti se va solicita sa urmezi solicitarea primita pe smartphone pentru a verifica incercarea de conectare de pe PC. Aceste solicitari vor creste securitatea contului, dar si vor usura conectarea”.

CITESTE SI:  Samsung si Xbox devin parteneri pentru a oferi experiente de gaming 4K foarte bune cu televizoare QLED

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca acest solicitari se vor aplica doar conturilor Google care nu folosesc chei de securitate, acele dispozitive fizice.

Pentru cei care folosesc chei de securitate cum ar fi Titan de la compania americana Google, solicitarile nu se vor aplica, avand in vedere ca cheia de securitate actioneaza ca un autentificator pentru autentificarea cu doi factori, atata timp cat este conectata la PC prin USB.

CITESTE SI:  De ce iPhone X aproape s-a lansat fara port de incarcare

Se asteapta ca aceste modificari legate de solicitarile pe smartphone vor avea loc incepand cu 7 iulie, dar ar putea dura o saptamana sau doua saptamani inainte de a deveni disponibile tuturor.