Exista ceva mai sacaitor decat sa incerci sa urmaresti un clip video pe o conexiune la internet de viteza redusa pe care o imparti cu mai multi utilizatori de internet? Afla ca cercetatorii de la MIT au o solutie.
In zilele noastre, vitezele noastre la internet sunt, de obicei, destul de bune si putem urmari prin streaming clipuri video fara sa asteptam prea mult sa se incarce.
Cu toate acestea, exista momente in care reteaua e aglomerata de utilizatori de internet, ceea ce duce la oprirea si pornirea intermitenta a clipurilor video din cauza vitezei reduse.
Acest lucru poate fi iritant. Dar se pare, datorita muncii cercetatorilor de la CSAIL din cadrul MIT, s-a venit cu o solutie. Denumit „Minerva”, sistemul cercetatorilor MIT analizeaza un clip video inainte de redare pentru a verifica cat de mult ar fi afectat daca ar fi redat la o calitate mai redusa, ceea ce de obicei reduce poticnirile datorita faptului ca clipurile video de calitate redusa necesita mai putine date.
Pentru cei care nu stiu, impartirea latimii de banda nu este de obicei inteligenta. Practic, se ia latimea de banda care este disponibila si se imparteste la numarul de oameni care folosesc internetul.
Asta indiferent daca tu ai nevoie de mai multa latime de banda decat celalalt utilizator de internet. Cu toate acestea, sistemul Minerva al cercetatorilor MIT functioneaza mai inteligent prin analizarea caror clipuri video ar putea beneficia de mai multa latime de banda decat altele, iar latimea de banda va fi alocata in consecinta.
Pana in prezent, s-a constatat in testele initiale ca sistemul Minerva al cercetatorilor MIT a reusit sa reduca timpul de incarcare la jumatate. Acest sistem al cercetatorilor MIT promite multe, deoarece ar putea avea si o intrebuintare comerciala, si serviciile de streaming putand beneficia de acesta, nu doar utilizatorul final de internet.
Sursa imagine: Flickr.com