Roverul Curiosity al agentiei spatiale NASA a descoperit un semn ca undeva pe planeta Marte s-ar putea dezvolta viata, conform unor informatii care au aparut in iunie.
Niste rezultate au sosit pe Pamant, iar acestea i-au uimit pe cercetatori. Se spune ca roverul Curiosity al NASA a descoperit pe planeta Marte prezenta gazului metan, acesta fiind un semn al activitatii organice, adica un semn de viata.
Multi si-au dat cu parerea despre posibilitatea existentei vietii pe Marte. Roverii care au fost trimisi acolo pana acum inca nu au trimis date care dezvaluie in mod concludent daca a existat viata pe Marte la un moment dat in existenta planetei.
Cu toate acestea, o descoperire recenta a gazului metan a indicat posibilitatea existentei vietii pe acea planeta. Roverul Curiosity al NASA a detectat niveluri de gaz metan uluitor de ridicate pe Marte, conform New York Times.
Metanul e gazul generat de activitatea organica, asa ca acest lucru ar putea indica ca exista o anumita activitate organica si, deci, viata. Cu toate acestea, cantitatile descoperite de roverul Curiosity de pe Marte al NASA sunt foarte mici, de 21 de parti la un miliard, insa trebuie mentionat ca aceasta cantitate e de 3 ori mai mare decat cantitatea pe care Curiosity a detectat-o in 2013.
Acest lucru a surprins suficient operatorii roverului Curiosity al NASA pentru a-si pune studiile cot la cot si sa adune date ale acestor niveluri de gaz metan de pe planeta, date care au sosit in iunie.
Nu e clar ce ar putea produce gaz metan pe planeta Marte. Multi de la NASA spera ca aceasta descoperire va duce la descoperirea de viata microbiana recenta sau actuala.
Cu toate acestea, gazul metan detectat de roverul Curiosity al NASA ar putea rezulta pur si simplu din reactiile geotermale sau ale gazului care a iesit din suprafata planetei. Ar fi nevoie de un studiu aprofundat al datelor suplimentare pentru a afla ce inseamna cel mai nou nivel al metanului de pe Marte detectat de roverul Curiosity al NASA si daca poate fi considerat un semn al vietii pe acea planeta.