Autoritatile ucrainiene au descins la o ferma de minerire de monede virtuale din Ucraina. Dar nu pentru ca acea ferma din Ucraina ar fi folosit 5000 de computere si 3800 de console de jocuri PS4 pentru minerire. Mai degraba dintr-un cu totul alt motiv.
Cumpararea de monede virtuale pentru investitii s-ar putea sa nu fie foarte rentabila deoarece acestea pot fi scumpe. Dar si din cauza preturilor fluctuante.
In mod ideal, minerirea pe cont propriu ar putea fi cea mai rentabila alternativa, dar asta daca esti capabil sa creezi un proces de minerire de amploare.
Asta au descoperit autoritatile ucrainiene: o ferma dedicata mineririi de monede virtuale. Autoritatile din Ucraina au descoperit 5000 de computere si 3800 de console de jocuri PS4 si ca aceste dispozitive functionau pe electricitate procurata ilegal.
Electricitatea procurata ilegal a fost principalul motiv pentru ancheta asupra acelei ferme de generare de criptomonede. Pe baza numarului de PC-uri si console care minereau monede virtuale, s-a estimat ca costurile la electricitate pe luna erau intre 186.200 si 259.300 de dolari.
Iar electricitatea fermei din Ucraina era, desigur, obtinuta ilegal. Conform autoritatilor din Ucraina, din cauza consumului de electricitate, au aparut varfuri care au lasat alte persoane fara electricitate.
Investigatiile sunt in curs de desfasurare pentru a identifica persoanele care ar putea fi implicate in acea ferma din Ucraina. Cantitatea de electricitate folosita pentru minerirea de monede virtuale a fost problematica pana acum.
Acesta e unul dintre motivele pentru care CEO-ul Elon Musk al companiei Tesla din Statele Unite a decis sa nu mai accepte Bitcoin in schimbul masinilor sale.
Ce parere ai despre acea descindere la acea ferma de minerire de monede virtuale din Ucraina? Crezi ca cei implicati au generat ceva jetoane pana acum?