O companie din Norvegia va dezvolta o grila de 300 de metri de turbine eoliene. Conform companiei din Norvegia, cantitatea de energie generata va depasi cantitatea de energie generata de orice turbina eoliana individuala obisnuita.
Aceste instalatii sunt utilizate ca forma de energie alternativa in unele tari. Cu toate acestea, problema cu acestea consta in instalarea si costurile implicate.
Dar compania Wind Catching Systems din Norvegia crede ca conceptul sau va depasi aceste impedimente. Aceasta companie s-a gandit sa creeze o grila de elice amplasate pe aceeasi structura metalica.
Aceasta grila de 300 de metri pluteste in afara tarmului si consta in 117 de turbine eoliene. Potrivit companiei WCS din Norvegia, cantitatea de energie generata anual de grila sa Windcatcher poate depasi cantitatea de energie generata de cele mai capabile turbine individuale din lume, grila fiind in acelasi timp mai ieftina.
Cu cantitatea de genergie generata, se estimeaza ca se vor putea alimenta 80.000 de locuinte. Motivul pentru care noua structura e mai ieftina e faptul ca s-au redus dimensiunile componentelor, ceea ce e util la instalare si intretinere.
Conform WCS, Windcatcher va putea functiona 50 de ani, spre deosebire de 30 de ani cat poate functiona o turbina eoliana obisnuita. Nu e clar cand vor aparea prototipuri sau cand va fi instalata aceasta structura, dar e o idee interesanta si ar putea incuraja adoptarea unor forme sustenabile de energie.
Ce parere ai despre grila de turbine eoliene la care lucreaza compania din Norvegia? Crezi ca acest tip de structuri paveaza viitorul pentru adoptarea energiei regenerabile la nivel mondial, chiar si de tarile care sunt considerate emergente?