fbpx
Ce fel de escrocherie a aparut pentru utilizatorii de iPhone-uri Apple

Ce fel de escrocherie a aparut pentru utilizatorii de iPhone-uri Apple

Escrocheriile de asistenta tehnica din India au mers cu un pas mai departe. Acestea folosesc acum e-mailuri phishing care vizeaza utilizatorii de iPhone-uri Apple si care ii trimite pe acestia catre un site Apple fals.

Acest atac phishing are, de asemenea, o caseta pentru a initia un apel telefonic. Complexitatea escrocheriei i-ar putea ademeni pe unii utilizatori de iPhone-uri sa initieze apelul si sa ofere anumite informatii importante.

Escrocheriile phishing nu sunt ceva nou si ne indoim ca acestea vor disparea. Cu toate acestea, avand in vedere ca ne folosim smartphone-urile atat de mult, nu este surprinzator ca incepem sa vedem tot mai multe escrocherii care vizeaza smartphone-urile utilizatorilor.

CITESTE SI:  De ce compania aeriana Emirates proiecteaza un avion fara ferestre

Intr-o stire de ArsTechnica, aflam ca cea mai recenta escrocherie phishing vizeaza utilizatorii de iPhone-uri. S-a descoperit ca o escrocherie ii vizeaza pe utilizatorii de iPhone-uri care au adrese de e-mail asociate cu serviciul iCloud al Apple.

Nu numai ca e-mailurile contin cate un link catre un site fals, dar se pare ca, atunci cand un utilizator acceseaza site-ul, acestuia i se va cere sa efectueze cu iPhone-ul sau un apel catre un numar de telefon.

CITESTE SI:  Ce alte servicii mai ofera Airbnb, in afara de cel de cazare

Cand ArsTehnica a apelat acel numar, au fost intampinati de o persoana care a spus ca se numeste “Lance Roger de la Apple Care”. Din pacate, sarlatanii au devenit suspiciosi cand cei de la ArsTechnica au incercat sa obtina mai multe informatii de la ei si au inchis.

CITESTE SI:  Samsung il lanseaza pe Galaxy J2 Pro

Probabil ca, daca inselatoria phishing ar merge mai departe, utilizatorului de iPhone i s-ar cere informatii precum Apple ID si parola, sau poate chiar informatii de carduri bancare.

Vestea buna este ca Apple s-a prins de escroscheria phishing pentru ca site-ul este acum marcat ca fiind inselator de Google si Apple. Asa ca, daca dati de acel site, cel mai bine ar fi sa-l ignorati.