Anumite companii tehnologice din Statele Unite exercita presiuni asupra guvernului american pentru a finanta productia autohtona de cipuri. Acele companii tehnologice spera astfel sa sporeasca cantitatea de cipuri americane si sa-si reduca dependenta de procesoarele straine.
Companiile tehnologice americane, pe langa producatorii auto, constata ca exista un deficit de procesoare si se alatura impreuna in speranta de a creste productia de procesoare in SUA.
Un sir de companii din SUA au format o coalitie pentru a oferi stimulente pentru cercetare si pentru productia interna de cipuri, dar nu au furnizat banii necesari.
Alianta include un mix de companii tehnologice din Statele Unite, cum ar fi Amazon, Apple, Google si Microsoft, dar si operatori mobili precum AT&T si Verizon.
Acestea apartin deja de Asociatia Industriei de Semiconductori, iar AMD, Intel, Qualcomm si Samsung sunt de asemenea membre din acea asociatie.
Obiectivul e ca companiile tehnologice sa aiba suficienta productie in SUA pentru a crea diverse lanturi de aprovizionare de incredere, pentru a reduce deficitul de semiconductori.
Coalitia se opune oricarei interventii pe termen scurt, deoarece considera ca poate restabili echilibrul de aprovizionare. Nu exista nicio garantie ca alianta va reusi sa obtina de la guvernul american finantarea dorita pentru productie.
Presedintele Biden din SUA solicita 50 de miliarde de dolari pentru cipurile autohtone. Finantarea de la guvernul american ar putea fi una importanta pentru industria americana de semiconductori, pentru ca acum Statele Unite produce doar 12% din cantitatea globala de cipuri.
Noi fabrici in SUA ar putea creste acel procentaj si sa reduca dependenta Statelor Unite de componentele de provenienta straina. Ce parere ai despre stire? Crezi ca SUA vor domina in cele din urma productia globala de cipuri?