Compania Intel din Statele Unite a fost de asemenea victima unui hack. In urma acestui hack i s-a furat o anumita cantitate de informatii confidentiale. Intel a oferit ulterior o declaratie in aceasta privinta.
Aceasta perioada e de foc pentru Intel. Se pare ca compania fost recent hack-uita si i-au fost furate 20GB de informatii confidentiale care au fost postate pe internet.
Acest lucru a fost dezvaluit de un inginer software pe nume Till Kottmann, caruia i-au fost trimise fisierele (furate) de la un hacker anonim. Divulgarea de informatii confidentiale a fost confirmata de ZDNet care a reusit sa verifice datele furate ca fiind autentice, datorita cercetatorilor in domeniul securitatii.
Se pare ca fisierele furate care au fost divulgate contin proprietatea intelectuala a companiei americane cu privire la diverse cipuri, inclusiv specificatii tehnice, ghiduri de produse si manualele pentru produsele Intel care dateaza din 2016 incoace.
Vestea buna e ca hack-ul nu afecteaza clientii Intel sau angajatii. Par sa fi fost furate informatii confidentiale despre produsele Intel, nu sa se fi incercat sa se divulge informatii confidentiale despre clienti.
Cu toate acestea, s-a indicat ca, din cauza faptului ca codul BIOS a fost divulgat de hackeri, s-ar putea pregati un hack care ar afecta viitoarele produse ale companiei din SUA.
Compania din Statele Unite a lansat intre timp o declaratie prin care admite ca unele dintre datele sale au fost furate. „Investigam aceasta situatie. Informatiile confidentiale par sa provina de la Centrul de Resurse si Design al Intel care gazduieste informatii pentru a fi utilizate de clientii nostri, de parteneri si de alte parti externe care s-au inregistrat pentru acces. Credem ca o persoana cu acces a descarcat si partajat aceste date”.