fbpx
Ce calitati are un internet cuantic, proiectul SUA

Ce calitati are un internet cuantic, proiectul SUA

SUA sunt decise sa obtina suprematia in calculul cuantic, iar acum include si planuri pentru un internet cuantic. Departamentul de Energie din SUA a oferit informatii despre un proiect de internet cuantic national care ar putea fi finalizat in termen de 10 ani.

Cele 17 laboratoare nationale ale Departamentului de Energie ar servi drept nucleul retelei. Proiectantii vor verifica mai intai daca protocoalele securizate functioneaza in mod corespunzator prin retelele actuale de fibra optica.

CITESTE SI:  Asa ar arata interiorul foarte complicat al lui AirPower, incarcatorul wireless al Apple

Retelele trebuie apoi sa trimita date cuantificate intre orase si campusuri scolare. Reteaua ar folosi emitatoare pentru a stimula semnalele si pentru a permite transmisiile intre orase, pentru a atinge obiectivul final de transmitere a datelor intre state.

Finantarea internetului cuantic din SUA ar proveni din o parte din bugetul de aproape 1,3 miliarde de dolari alocat acestei initiative nationale. Exista deja unele progrese in directia acestui proiect.

Wall Street Journal a mentionat ca Laboratorul National Argonne si Universitatea din Chicago din SUA au construit o retea de 83 de kilometri prin fibra neutilizata si ca reteaua va fi extinsa la 128 de kilometri odata ce Laboratorul National Fermi din SUA se conecteaza la sistem.

CITESTE SI:  Ce anume cere Japonia companiei Facebook

SUA au diverse stimulente pentru a construi un internet cuantic la nivel de tara, in special pentru securitate. Prin natura sa, un internet cuantic este extrem de sigur, iar datele sunt practic imposibil de interceptat.

CITESTE SI:  VIDEO: Noul Touch ID al lui iPhone 6s este pus la incercare

De asemenea, se pot transmite cantitati uriase de date, iar retelele de senzori extrem de senzitivi pot detecta mai precis cutremurele sau afectiunile medicale.

Sunt inca zile foarte timpurii pentru internetul cuantic. Si la fel ca ARPANET, precursorul internetului modern, acesta ar fi mai degraba un proiect de cercetare guvernamental al SUA, nu ceva ce ai putea folosi pentru comunicatiile de zi cu zi.