Conform unei stiri, o anumita companie a devenit tinta ransomware-ului. Se crede ca grupul de hackeri responsabil i-a furat 10TB de date si ca i-a blocat si criptat sistemele. Acea companie a trimis un e-mail angajatilor sai in privinta ransomware-ului. In acel e-mail, respectiva companie a dezvaluit ca se confrunta cu ceva anume.
Dupa ce Garmin a platit milioane de dolari pentru a-si repune sistemele online din cauza ransomware-ului, si Canon a fost tinta ransomware-ului. Peste 20 de domenii Canon, inclusiv site-ul web principal pentru Statele Unite, au fost afectate, iar hackerii ar fi furat pana la 10TB de date.
Canon nu a confirmat faptul ca a fost vizata de ransomware, precizand intr-o declaratie ca „investigheaza in prezent situatia”. Cu toate acestea, intr-un e-mail catre angajatii sai, departamentul IT al companiei a dezvaluit ca se confrunta cu o problema de sistem raspandita care afecteaza diverse aplicatii si ca echipele, e-mailul si alte sisteme s-ar putea sa nu fie disponibile in acest moment.
Sistemele companiei au fost se pare confiscate de Maze prin acel ransomware, Maze fiind un grup de atacatori cibernetici care extrag date inainte de a cripta si bloca sistemele. S-a obtinut o captura de ecran partiala a mesajului trimis de hackeri catre Canon si indica faptul ca Maze a confirmat ca a furat 10TB de date, baze de date private si asa mai departe.
Prin combinarea datelor cu ransomware-ul, Maze poate incerca sa santajeze compania. Site-ul web al Canon de stocare de imagini in cloud a fost de asemenea afectat, dar nu din acelasi motiv.
Pe pagina de start a site-ului web pentru imagini, Canon indica faptul ca „unele dintre imagini si clipuri video memorate in stocarea pe termen lung de 10GB inainte de 16 iunie 2020 au fost pierdute”. De asemenea, compania Canon din Japonia a adaugat ca nu au fost divulgate imagini.