fbpx
Cate statii de incarcare rapida va instala Porsche in Statele Unite

Cate statii de incarcare rapida va instala Porsche in Statele Unite

Porsche Cars North America intentioneaza sa instaleze mai multe statii de incarcare rapida la locatiile reprezentantilor sai si langa autostrazile din Statele Unite pana la sfarsitul anului 2019. Pana atunci, masina de serie bazata pe conceptul de autovehicul electric Porsche Mission E va fi de vanzare la reprezentantii din Statele Unite.

Porsche este unul dintre multii producatori mari de masini care efectueaza miscari majore pe piata masinilor electrice. Compania a anuntat intentia de a infiinta o retea de statii de incarcare rapida in Statele Unite, la fel ca reteaua Supercharger a Tesla.

CITESTE SI:  In ce tara ar fi depasit Apple Music serviciul Spotify la numarul de abonati

CEO-ul Klaus Zellmer – al Porsche Cars North America – a dezvaluit ca compania are de gand sa instaleze cel putin 500 de statii de incarcare rapida pentru masini electrice in Statele Unite pana la sfarsitul anului viitor.

Nu este o coincidenta faptul ca Porsche isi infiinteaza reteaua de statii incarcare rapida in aceasta tara in viitorul nu prea indepartat. Compania se pregateste sa-si lanseze masina electrica de performanta – Mission E – despre care se asteapta ca va ajunge pe soselele din Statele Unite anul viitor.

CITESTE SI:  Supermasina electrica Aspark Owl ajunge la 100 de kilometri in sub 2 secunde

Compania are, de asemenea, un crossover electric pe teava care va ajunge in 2020. Statiile de incarcare rapida vor fi amplasate la reprezentantii Porsche si la locatiile sale de langa autostrazile din Statele Unite.

Cu toate acestea, compania i-ar putea taxa pe soferii de masini electrice care folosesc incarcatoarele care nu sunt amplasate la reprezentantii sai. Va ramane la latitudinea reprezentantilor sa decida daca doresc sa le ceara proprietarilor de Porsche bani pentru utilizarea statiilor de incarcare rapida.

CITESTE SI:  Ce premiere a stabilit SpaceX cu racheta sa Falcon 9

De asemenea, compania nu va plati pentru a avea statiile de incarcare rapida pentru masini electrice instalate la reprezentantii sai din Statele Unite si vor putea sa decida daca doresc sa plateasca costul pentru instalarea lor.