Creatorii de malware si hackerii vizeaza in special utilizatorii de dispozitive Android, avand in vedere natura fragmentata a sistemului de operare. Desi este ceva obisnuit ca aplicatiile rau intentionate sa se raspandeasca prin intermediul unor magazine terte de aplicatii, unii oameni rau intentionati reusesc adesea sa-si strecoare aplicatiile in Google Play Store care este principala sursa de softuri pentru majoritatea utilizatorilor de dispozitive Android.
Google a dezvaluit acum ca, in cadrul angajamentului sau permanent de a asigura securitatea utilizatorilor Android, a eliminat 700.000 de softuri rau intentionate din Google Play Store in 2017.
Compania spune intr-o postare pe blogul sau oficial ca a eliminat peste 700.000 de aplicatii care au incalcat politicile Google Play Store in 2017. Acest numar este cu 70% mai mare decat cel din 2016.
Este un numar uluitor de mare, mai ales daca iei in considerare ca in 2012 numarul total de softuri din Google Play Store era de peste 700.000. Compania nu numai ca a eliminat softurile rau intentionate, ci a si putut sa identifice si sa ia masuri impotriva acestora mai devreme.
Compania declara ca 99% dintre softurile cu continut abuziv au fost identificate si respinse inainte ca acestea sa poata fi instalate de cineva. Compania a dezvoltat noi modele si tehnici de detectare care pot identifica la scara larga infractorii si retelele de dezvoltatori abuzivi din Play Store.
Acest lucru a dus la scaderea numarului de dezvoltatori rau intentionati cu 100.000 anul trecut. Una dintre cele mai frecvente incalcari din Play Store este imitarea aplicatiilor foarte cunoscute cu aplicatii rau intentionate. Google lucreaza activ impotriva unor astfel de softuri, iar anul trecut a eliminat mai mult de un sfert de milion de softuri imitatoare.