fbpx
Cat de rapide sunt descarcarile celulare cu iPhone Xs fata de iPhone XR

Cat de rapide sunt descarcarile celulare cu iPhone Xs fata de iPhone XR

In cea mai mare parte, diferentele dintre iPhone Xs si iPhone XR sunt destul de bine cunoscute. XR foloseste un ecran LCD, in timp ce Xs foloseste un ecran OLED.

De asemenea, smartphone-ul iPhone XR al Apple are mai putin RAM si are doar o singura camera in partea din spate. Dar in cea mai mare parte ambele smartphone-uri Apple sunt aproape identice, cel putin la suprafata.

Cu toate acestea, se pare ca exista mai multe diferente care ti-ar putea influenta decizia, daca te gandesti pe care smartphone sa-l cumperi.

CITESTE SI:  Samsung Galaxy A7 - Cel mai subtire smartphone al companiei

Conform testelor efectuate de PC Mag, in ceea ce priveste descarcarile celulare, iPhone Xs este de doua ori mai rapid decat XR. Asta multumita faptului ca smartphone-ul Xs are un sistem 4×4 MIMO, in timp ce XR are unul 2×2 MIMO.

Asta inseamna practic ca XR are mai putine antene. Bazandu-ne pe testele celor de la PC Mag care au incercat sa descarce un fisier printr-o conexiune LTE Band 4, aflam ca smartphone-ul Xs mai rapid a reusit sa depaseasca viteza de 400Mbps la descarcarea celulara, in timp ce XR a fost in stare de numai 200Mbps.

CITESTE SI:  De ce modelul de baza al noului PC Mac Pro al Apple e dezamagitor

Cu toate acestea, ar trebui sa mentionam faptul ca acestea sunt teste de laborator, ceea ce inseamna ca, in lumea reala, s-ar putea ca discrepantele sa nu fie atat de mari.

Asta pentru ca viteza poate varia in functie de tot felul de factori, cum ar fi nivelul de aglomerare a retelei, sursa de unde descarci, folosirea datelor de fundal, receptia si asa mai departe.

CITESTE SI:  Android 5.1 Lollipop va aduce Guest-mode pe Galaxy S6

De asemenea, ar trebui sa mentionam faptul ca acea configuratie 2×2 MIMO a fost folosita si de smartphone-ul iPhone X din 2017. Asa ca, daca ai fost multumit de vitezele pentru descarcarea celulara pe care le aveai cu iPhone X, atunci poate ca nu ar fi o idee rea daca l-ai cumpara pe iPhone XR si sa economisesti ceva banuti.