fbpx
Caracteristica Play Protect a Google este gata pentru dispozitivele Android. De ce este in stare

Caracteristica Play Protect a Google este gata pentru dispozitivele Android. De ce este in stare

Google se tine de promisiune si iti protejeaza dispozitivul Android impotriva aplicatiilor malitioase. Compania ne spune ca lanseaza caracteristica de securitate Play Protect pentru orice dispozitiv Android care ruleaza Google Mobile Services 11 sau mai nou. Daca vezi caracteristica Play Protect, atunci trebuie sa stii ca dispozitivul tau Android a scanat aplicatiile pentru a se asigura ca acestea sunt sigure.

Companii precum Apple si Google au masuri de securitate in magazinele lor de aplicatii pentru a preveni incarcarea de aplicatii malitioase, dar din cand in cand, unele reusesc sa se strecoare, ceea ce arata ca niciun sistem nu este perfect.

CITESTE SI:  Windows 10 va bloca aceste aplicatii in mod implicit

Cu toate acestea, Google lucreaza in mod clar la imbunatatirea securitatii cat de mult este posibil. Engadget a confirmat recent ca compania lanseaza acum caracteristica Play Protect pentru orice dispozitiv Android care ruleaza Google Mobile Services 11 sau mai nou.

Caracteristica Play Protect a fost anuntata la I/O 2017 acum cateva luni si practic aceasta ajuta la unificarea serviciilor de securitate Android ale companiei precum Verify Apps, protectia browserului, antifurt si nu numai.

CITESTE SI:  Se spune ca smartphone-ul iPhone X a fost depasit la vanzari de iPhone 8 si 8 Plus

Potrivit companiei Google, “Google Play Protect lucreaza in mod continuu pentru a-ti pastra dispozitivul, datele si aplicatiile in siguranta. Aceasta iti scaneaza in mod activ dispozitivul si se imbunatateste constant pentru a se asigura ca ai cea mai noua securitate mobila. Dispozitivul tau este scanat in mod automat tot timpul, asa ca poti sta linistit”.

CITESTE SI:  Facebook este data in judecata pentru colectarea datelor despre istoricul de apeluri

Retineti ca un sistem de securitate este la fel de bun ca si utilizatorul sau, ceea ce inseamna ca daca esti genul care tinde sa incarce o multime de aplicatii, sau care descarca aplicatii Android din magazine terte, nu prea poate ajuta caracteristica Play Protect aici. Dar, cel putin pentru aceia care descarca aplicatii Android din Play Store, aceasta este o caracteristica care merita avuta in vedere.