Capacitatea de memorie a creierului uman este de fapt de 10 ori mai mare decat se astepta, potrivit unei cercetari care arata cat de putin din potentialul nostru am reusit sa valorificam.
Studiul a fost condus de Dr. Terry Sejnowski, Francis Crick profesor si director la Computational Neurobiology Laboratory la Institutul Salk pentru Studii biologice.
S-a tot spus ca creierul uman este un computer cu adevarat puternic pe cont propriu si care ia decizii logice care elimina optiunile fara sens, spre deosebire de un computer de sah care va lua in considerare pana si cele mai imposibile miscari pe care le poate face un om.
Pe langa asta, nu avem cum sa masuram cantitatea de informatie care poate fi stocata in creierul uman, dar se pare ca ultimele cercetari arata ca capacitatea de memorie a creierului uman este de fapt de 10 ori mai mare decat se credea.
Acest studiu al creierului a aparut in jurnalul eLife si a fost condus de Dr. Terry Sejnowski, Francis Crick profesor si director la Computational Neurobiology Laboratory de la Institutul Salk pentru Studii Biologice.
Dezvoltand o replica 3D a hippocampusului creierului unui sobolan cu ajutorul unui computer, prin aceste teste, Dr. Terry Sejnowski a ajuns la concluzia ca vechile credinte in ceea ce priveste capacitatea de memorie a unui om obisnuit ar putea avea nevoie sa fie revizuite, mai ales ca sinapsele sunt mult mai diversificate dupa cum s-a descoperit recent.
Ne uitam la variatii care in mod normal apar cu o marja de aproximativ 8% care in realitate ar putea fi 26 de tipuri de sinapse, iar acest lucru se traduce in faptul ca capacitatea de memorie a creierului uman este de 10 ori mai mare decat am stiut inainte si, tradusa in termeni folositi in domeniul calculatoarelor, ar putea fi echivalenta cu 1 petabyte care inseamna 1 milion de gigabytes.
Sursa: regaltribune.com