Cercetatorii au analizat mostre de roca care provin de pe un asteroid si au descoperit ceva important. Practic, mostrele procurate din spatiu de pe asteroidul Ryugu, cu naveta spatiala Hayabusa2, contin elemente organice prebiotice.
Viata de pe Pamant s-ar putea sa provina din spatiu. Cel putin, aceasta e parerea generala. Mai ales dupa recentele observatii de mostre de pe Ryugu.
Potrivit cercetatorilor care au analizat mostrele capturate de naveta spatiala Hayabusa2, asteroidul pare sa contina cateva elemente organice prebiotice, inclusiv cateva tipuri diferite de aminoacizi.
Acesti amonoacizi sunt cunoscuti deseori in calitate de „caramizile vietii”, ceea ce ar putea avansa teoriile ca viata s-a format in spatiu. Sau ar putea insemna ca ingredientele de baza necesare pentru viata au fost oferite la inceputurile planetei Pamant de catre asteroizi, meteoriti si alte roci spatiale.
Naveta spatiala Hayabusa2 – care a oferit mostre de pe Ryugu – e doar una dintre cele cateva misiuni a caror menire e sa determine din ce sunt compusi asteroizii care circula in sistemul nostru solar.
Se spera ca afland mai multe despre asteroizii antici din sistemul solar, astronomii vor putea pune piesele de puzzle impreuna pentru a veni cu o teorie dovedita referitoare la locul in care s-a format viata.
Gasirea elementelor organice prebiotice ale caramizilor vietii in mostre de pe Ryugu e foarte importanta pentru misiunea de a determina de unde provine viata de pe Pamant. Dar aceasta nu e prima data cand vedem dovezi ca aceste caramizi ale vietii provin din spatiu.
Alte mostre capturate de pe alti asteroizi sau meteoriti au prezentat aceleasi caramizi ale vietii. De asemenea, descoperirile din mostrele de pe Ryugu sunt consistente cu cele gasite in meteoritii care contin carbon in abundenta.