Un general dintr-o anumita tara sustine ca un sfert din armata pe care o conduce ar putea fi alcatuit din roboti pana in anii 2030. Desi exista beneficii in utilizarea militara a acestora, altii nu se declara prea incantati, din cauza faptului ca aceste dispozitive robotice pot incerca sa se revolte.
Unul dintre motivele pentru care robotii sunt preferati pentru anumite sarcini este faptul ca acestia nu au nevoie sa se odihneasca ca oamenii. Nu devin extenuati, nu se imbolnavesc si pot lucra la orice ora din zi.
Acesta e motivul pentru care robotii sunt perfecti pentru productie, dar si pentru armata. De fapt, potrivit unei stiri de The Guardian, generalul Sir Nick Carter din armata britanica a declarat pentru Sky News in timpul unui interviu ca este de parere ca, pana in anii 2030, aproximativ un sfert din armata britanica va fi alcatuit din dispozitive robotice.
Desi a adaugat ca nu a stabilit un termen limita ferm pentru asta, el crede ca pana in anii 2030 robotii ar putea fi folositi in prima linie.
Previziunile generalului Carter nu ar trebui sa fie o surpriza, deoarece robotii sunt deja folositi in armata, fie pentru indepartarea dispozitivelor explozive, fie pentru explorare si asa mai departe.
De fapt, detinerea unei armate focusate pe dispozitive robotice ar avea logica, deoarece inseamna ca vor fi irosite mai putine vieti umane. Cu toate acestea, desi in teorie acest lucru are logica, cu siguranta exista unii care sunt ingrijorati de ceea ce ar putea insemna utilizarea dispozitivelor robotice si a inteligentei artificiale in scop militar.
La urma urmei, exista filme despre roboti care preiau controlul asupra lumii si inrobesc omenirea. Ce parere ai despre asta? Esti pro sau contra folosirii robotilor si a inteligentei artificiale in armata?