Intr-o incercare de a imbunatati securitatea si performanta aplicatiilor din Google Play Store pentru anii urmatori, Google a anuntat cateva noi reguli pentru dezvoltatorii de softuri Android.
Compania a declarat ca toate aplicatiile Android vor trebui sa suporte cod pe 64 de biti pana in august 2019, cel tarziu. Compania nu renunta la compatibilitatea cu 32 de biti, dar determina sa fie obligatoriu pentru softuri sa suporte codul pe 64 de biti incepand cu august 2019.
Google a oferit o explicatie pentru acest lucru. Compania explica faptul ca vor exista in cele din urma dispozitive Android care vor suporta doar codul pe 64 de biti.
Softurile Android care se bazeaza pe codul pe 32 de biti nu vor mai functiona pe aceste dispozitive. Pentru a preveni problemele legate de compatibilitate cu cativa ani inainte, este obligatoriu ca aplicatiile sa fie compatibile cu codul pe 64 de biti incepand cu august 2019.
Exista si alte cerinte. Incepand cu august 2018, toate aplicatiile noi vor trebui sa vizeze interfata de programare Android Oreo. Aplicatiile nu vor necesita neaparat Oreo, pentru ca prin acest lucru se va asigura ca dezvoltatorii nu se vor zgarci cu caracteristicile noi.
Google spune ca se procedeaza in acest fel pentru a se asigura ca softurile Android sunt construite pe cele mai recente API-uri care sunt optimizate pentru securitate si performanta. Google Play Store va incepe sa adauge o cantitate mica de metadate de securitate in partea de sus a fiecarui fisier APK incepand cu anul viitor.
Acest lucru va ajuta la verificarea autenticitatii softului, demonstrand ca softul a fost intr-adevar distribuit prin intermediul Google Play Store. Doar pentru ca Google obliga dezvoltatorii de softuri sa le creeze folosind cod pe 64 de biti, asta nu inseamna ca toate aplicatiile vor fi mai rapide si mai puternice. Cu toate acestea, aplicatiile Android vor fi mai cizelate.