fbpx
Amazon breveteaza ideea unui stup de drone. La ce ii va folosi

Amazon breveteaza ideea unui stup de drone. La ce ii va folosi

Amazon a inscris un brevet pentru constructia unui centru pentru un viitor in care dronele livreaza produse oamenilor din zonele urbane, in pragul usii. Comerciantul gigant Amazon isi imagineaza turnuri in stil stup de albine umplute cu roboti, unde dronele pot acosta si pot lua produse inainte de a zbura din nou pentru o noua livrare.

Planurile companiei Amazon de a folosi drone pentru livrarile coletelor nu sunt chiar un secret, desi deocamdata se pare ca acest lucru este in testare. Ideea este ca dronele pot ajuta la livrarea coletelor in zonele din apropiere si in cazul coletelor care nu sunt prea mari si grele, acest lucru permitandu-i companiei sa transforme procesul livrarii intr-unul mai eficient.

CITESTE SI:  De ce o femeie da in judecata Samsung din cauza lui Galaxy Note 9

Acesta este motivul pentru care nu este o surpriza sa aflam ca Amazon ar putea intr-o zi sa aiba un centru de drone care ar gazdui practic un stup de dispozitive zburatoare care vor zbura si vor face livrari intr-o anumita zona, iar acest lucru este exact ceea ce compania a brevetat, dupa cum am aflat intr-un brevet recent descoperit.

CITESTE SI:  Ce lucruri uimitoare a dezvaluit Microsoft la Build 2020

Dupa cum poti vedea in diagrama de mai sus, aceasta arata cum Amazon ar putea construi o cladire in care dispozitivele zburatoare ar putea zbura iesind si intrand in acea cladire atunci cand aceastea fac livrari si cand acestea se intorc.

De asemenea, brevetul descrie cum ar putea gazdui roboti care i-ar ajuta pe oameni sa lucreze in acel centru la preluarea comenzilor si a produselor. Pentru a preveni ca dispozitivele zburatoare ale escrocilor sa patrunda inauntru, brevetul companiei Amazon vorbeste de asemenea despre cum platformele de aterizare sunt blocate cu usi care pot autentifica propriile drone ale Amazon prin comunicatii wireless.

CITESTE SI:  Surpriza. Acestea sunt iPhone-urile Apple compatibile cu iOS 13

Acum, avand in vedere ca acest stup de dispozitive zburatoare este un brevet, nu suntem siguri daca va vedea vreodata lumina zilei, dar presupunand ca livrarea produselor folosind dronele va incepe candva, are practic logica ca un astfel de centru sa existe.