Achizitionarea unui hard disk nou-nout pentru a-ti stoca toate amintirile tale pretioase este un lucru, dar sa te asiguri ca acele amintiri vor putea rezista este altceva.
Din cand in cand, este bine sa mai efectuezi un backup la backup-ul tau – doar in caz ca Legea lui Murphy loveste.
Ei bine, memoria flash pare sa impanzeasca multe tipuri diferite de tehnologii in ziua de azi si am vazut progrese facute la keychain-urile de 32GB, dar poate ca un nou fel de mediu de stocare care iti poate pastra informatiile pretioase pentru mult mai mult timp ar putea debuta in scurt timp odata cu cercetarea corespunzatoare – ADN-ul.
O echipa de oameni de stiinta a prezentat la a 250-a Intalnire si Expozitie Nationala a Societatii Chimice Americane, informatiile privind succesul lor in folosirea de material genetic, adica ADN, pentru a stoca informatia in siguranta, iar acea informatie va avea o durata de viata de cel putin 2000 de ani.
Ce ziceti despre asta? Se intampla ca ADN-ul sa fie molecula de stocare a informatiilor a biologiei si se spune ca genomul uman in sine (ADN-ul) este capabil sa stocheze aproximativ 750 de MB de informatie bruta intr-un nucleu de celula care masoara cativa micrometri.
ADN-ul are dezavantajele sale, iar erorile de copiere sunt o pacoste majora, avand in vedere ca se poate atesta numarul in creste a cazurilor de cancer.
Astfel, utilizatorii vor trebui sa descopere o metoda care poate depasi problemele inerente de fidelitate ale ADN-ului.
Viteza, sau mai bine zis lipsa ei, este o alta problema ce trebuie depasita, avand in vedere ca procesul de recuperare a informatiilor stocate este foarte lent.
Ei bine, se pare ca ADN-ul nu va fi prea curand o optiune imediata de solutie de stocare, dar poate cercetarile in acest domeniu ar putea schimba asta, avand in vedere ca se adreseaza multor probleme cruciale care o afecteaza.