fbpx
Acesti roboti de livrare sunt testati cu anvelope fara aer

Acesti roboti de livrare sunt testati cu anvelope fara aer

O anumita companie de cauciucuri a lucrat la dezvoltarea unor anvelope fara aer, iar acestea sunt acum testate de niste roboti de livrare ai unei alte companii. Avantajul lor e ca sunt imune la pene, dar poate ca unii le-ar prefera pe cele clasice din ratiuni de estetica.

Cauciucurile masinilor au evoluat de-a lungul anilor. Unele dintre acestea se pot umfla cu aer pe cont propriu in cazul in care apare o pana, ceea ce le permite soferilor sa conduca masina pana la un mecanic pentru a inlocui anvelopa, fara a deteriora jantele in drum spre mecanic.

CITESTE SI:  Ce alt stat permite utilizarea robotilor de livrare pe trotuare

Dar ce-ar fi daca cauciucurile nu s-ar baza deloc pe aer? N-ar fi asta o mare descoperire? La asta a lucrat compania de anvelope Goodyear. Aceasta companie testeaza acum o flota de roboti de livrare a unei alte companii. Acestea au fost integrate in robotii de livrare ai Starship Technologies.

Noul design poate extinde durata de viata a cauciucurilor robotilor si sa reduca nivelul de intretinere necesar. Acest lucru e logic, mai ales ca robotii de livrare sunt proiectati pentru a fi autonomi.

CITESTE SI:  Unde a aparut pizzeria in care robotii prepara pizze

Astfel, aceste anvelope fara aer care sunt imune la pana (spre deosebire de cele obisnuite) ar putea fi foarte utile in a se asigura ca robotii functioneaza constant, pentru ca acestia nu se vor impotmoli in timpul livrarilor.

Goodyear nu e prima companie care a dezvoltat anvelope fara aer. Acum cativa ani in urma, Michelin si-a dezvoltat propriile anvelope fara aer impreuna cu General Motors, iar acestea s-ar putea lansa in 2024.

CITESTE SI:  VIDEO: Acest film scurt a folosit inteligenta artificiala pentru a-i scrie scenariul

Ce parere ai despre noile anvelope fara aer integrate in niste roboti de livrare? Crezi ca in curand acestea vor deveni ceva obisnuit in cazul masinilor? Le-ai prefera pe cele clasice sau pe cele noi fara aer?