Anumite optiuni create de compania YouTube din Statele Unite nu previn in totalitate recomandarile de continut nedorit. De fapt, cea mai eficienta optiune nu previne aparitia a nici macar jumatate dintre recomandarile nepotrivite de clipuri video.
YouTube ofera utilizatorilor anumite moduri prin care pot controla ceea ce vizioneaza pe acest serviciu de streaming, unul fiind butonul de dislike. Cu toate acestea, conform unui nou studiu, butonul de dislike nu functioneaza in a preveni recomandarile nepotrivite.
Potrivit unui studiu Mozilla care a folosit o extensie web open-source numita RegretsReporter pentru a colecta informatii despre recomandarile YouTube, compania YouTube nu e interesata de dislike.
De fapt, butonul de dislike a prevenit doar 12% dintre recomandarile video cu dislike-uri. Echipa a definit o recomandare nepotrivita ca un clip video similar cu un alt clip video pe care l-au respins anterior.
De asemenea, potrivit studiului Mozilla, cand utilizatorii au selectat ca nu sunt interesati de un anumit continut, acest lucru a oprit doar 11% dintre sugestiile nepotrivite, in timp ce selectarea „inlatura din istoricul de vizionare” a oprit doar 29% dintre clipurile video nepotrivite.
Cu toate acestea, cea mai eficienta modalitate de a preveni sugestiile nepotrivite a fost selectarea „nu recomanda canalul”, aceasta optiune prevenind 43% dintre recomandarile nepotrivite.
Asadar, cu alte cuvinte, niciuna dintre optiunile serviciului de streaming YouTube nu permite utilizatorilor sa previna nici macar jumatate dintre recomandarile nepotrivite.
De fapt, unii utilizatorii ai serviciului de streaming au incercat modul Incognito, folosirea VPN-urilor, descarcarea de extensii de confidentialitate si inlaturarea regulata a modulelor cookie. Alti utilizatori au creat conturi noi pentru anumite clipuri video de pe YouTube.