fbpx

Statistici interesante ale serviciului de streaming Netflix, dezvaluite in premiera

Statistici interesante ale serviciului de streaming Netflix, dezvaluite in premiera

Pentru prima data, serviciul de streaming Netflix din SUA ofera statistici cu rezultatele operatiunilor sale de business internationale, pe regiuni. Conform unor informatii de la Comisia de Burse si Valori Imobiliare (SEC) din Statele Unite, platforma de streaming Netflix din Statele Unite a dezvaluit venitul din streaming si informatii despre abonamente pentru Statele Unite si Canada; Europa, Orientul Mijlociu si Africa; Asia-Pacific si America Latina.

Aceasta schimbare a modului in care Netflix isi raporteaza datele privind veniturile scoate in evidenta cat de importante au devenit pietele din afara SUA, mai ales ca Netflix se confrunta cu concurenta noua.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony care ar putea concura cu iPhone 12 mini

Dupa cum indica publicatia Deadline, mai mult de jumatate dintre cei 158 de milioane de abonati ai serviciului de streaming Netflix si 90% din cresterea sa provin acum din afara SUA. Interesante statistici.

Incepand cu primul trimestru al anului 2017, Europa a inregistrat o crestere cu 140% a numarului de abonati. Numarul de abonati din regiunea Asia-Pacific s-a cel putin triplat in aceeasi perioada de timp, iar America Latina are acum 29,4 milioane de abonati, fata de cei 15,4 milioane de abonati din primul trimestru din 2017.

CITESTE SI:  Apple are o obligatie morala de a promova "libertatea de exprimare" in China

SUA si Canada au impreuna 67,1 milioane de abonati si au generat un venit de 7,4 miliarde de dolari in primele trei trimestre ale anului 2019. Dar numarul de abonati din SUA si Canada ai serviciului de streaming a crescut numai cu 23% din primul trimestru din 2017 pana in trimestru 3 din 2019.

CITESTE SI:  Afacerea cu produse alimentare a Uber o depaseste pe cea de ride-hailing

De asemenea, serviciul de streaming – care a dezvaluit statistici interesante in premiera – se confrunta cu concurenta puternica din partea unor noi servicii de streaming, cum ar fi Disney+, Apple TV+ si HBO Max. Acestea ar putea duce la incetinirea cresterii Netflix pe pietele saturate din SUA si Canada, asa ca am putea vedea cum Netflix va incepe sa se concentreze pe cresterea din afara SUA si Canadei.