fbpx

Mii de conturi compromise la acest nou serviciu de streaming

Mii de conturi compromise la acest nou serviciu de streaming

Atacatorii cibernetici nu pierd vremea si au inceput sa compromita conturile utilizatorilor unui nou serviciu de streaming, la doar cateva ore dupa ce acel serviciu a fost lansat oficial.

Asadar, acea platforma de streaming s-a lansat. Dar se pare ca, in mai putin de o saptamana, serviciul de streaming Disney Plus a fost atacat, iar unor mii de clienti li s-au compromis sau furat conturile.

Acele conturi Disney Plus sunt disponibile pentru cumparare de pe internet. Acestea fiind spuse, nu e clar ce ar fi condus la atacul cibernetic. Conform unor utilizatori, s-a indicat ca parolele reutilizate ar fi de vina.

CITESTE SI:  Ce hackeri din Coreea de Nord ar fi furat milioane de dolari de la anumite bancomate din lume

Avand in vedere ca de-a lungul timpului au avut loc mai multe brese, e posibil ca unele dintre acele conturi compromise Disney Plus au refolosit acele parole divulgate in brese, acest lucru oferind atacatorilor un acces facil.

In acelasi timp, unii utilizatori ai serviciului de streaming Disney Plus au spus publicatiei ZDNet ca nu au refolosit parolele, asa ca inca e un mister cu privire la modul in care conturile lor au fost compromise.

CITESTE SI:  BMW va aduce asistentul virtual Alexa in masinile sale anul viitor

De parca lucrurile nu erau suficient de grave, se pare ca serviciul pentru clienti al Disney nu e deosebit de util. Unii utilizatori ai platformei de streaming Disney Plus spun ca au asteptat ore intregi pentru a li se rezolva problema, fara niciun folos.

Ei bine, ca sa fim cinstiti, Disney Plus e inca un serviciu de streaming nou, asa ca e de asteptat sa se confrunte cu nereguli la inceput. Serviciul de streaming nu accepta inca autentificare cu doi factori (care nici aceasta nu e infailibila) la conturi, ceea ce ar fi putut atenua o parte din nereguli.

CITESTE SI:  Ce prequel al Urzeala Tronurilor a confirmat HBO

Sa speram ca situatia se va indrepta in curand pentru serviciul de streaming Disney Plus. Intre timp, pastrarea conturilor in siguranta e esentiala in ziua de azi. Trebuie sa consultati ghiduri despre cum puteti crea o parola buna. Sau, alternativ, cum sa folositi un manager de parole, daca sunteti ingrijorati cu privire la gestionarea manuala a parolelor.