fbpx

De ce serviciile de streaming ar putea fi obligate sa emita alerte de urgenta in SUA

De ce serviciile de streaming ar putea fi obligate sa emita alerte de urgenta in SUA

Un proiect de lege propus de doi senatori din SUA ar putea obliga serviciile online de streaming video si audio, cum ar fi Netflix si Spotify, sa emita alerte de urgenta in SUA.

Unul dintre avantajele serviciilor de streaming, cum ar fi Netflix si Amazon, este ca nu e necesar sa vezi reclame. Asta pentru ca, desi pot parea la fel ca televiziunea obisnuita, acestea nu sunt asa ceva.

Drept urmare, acestea nu sunt supuse in mod necesar acelorasi cerinte ca televiziunea. Aceste servicii de streaming nu trebuie nici sa afiseze alerte de urgenta, spre deosebire de televiziuni.

CITESTE SI:  Ce preturi lunare are serviciul de streaming de gaming Shadow

Cu toate acestea, niste senatori din SUA au indicat ca poate aceste servicii ar trebui sa fie obligate sa emita alerte de urgenta pentru a se asigura ca mai multi oameni vad acele alerte, chiar daca nu urmaresc televiziunea obisnuita si nici nu asculta la radio in SUA.

Potrivit senatorului Brian Schatz din SUA, “Cand alerta pentru racheta a aparut anul trecut in Hawaii, unii oameni nu au primit niciodata mesajul pe telefoanele lor, in timp ce altii l-au ratat la televizor si radio. Chiar daca a fost o alarma falsa, avertismentul anti-racheta a expus defecte reale in modul in care oamenii primesc alerte de urgenta. Proiectul nostru de lege rezolva o serie de nereguli importante cu sistemul responsabil pentru oferirea alertelor de urgenta. Intr-o urgenta reala, aceste avertismente ii pot scapa pe unii cu viata, asa ca trebuie sa ne dam silinta pentru ca totul sa functioneze bine”.

CITESTE SI:  Google le va permite publisherilor sa-i taxeze pe utilizatorii care folosesc ad blockere
CITESTE SI:  De ce Microsoft va inchide Mixer, serviciul de streaming de jocuri

Aceasta propunere din SUA are logica, in special pentru ca din ce in ce mai multi oameni incep sa se aboneze la serviciile de streaming in ziua de azi. In plus, exista mai multe servicii care sunt planificate pentru lansare, cum ar fi Apple TV Plus si Disney Plus. Ramane de vazut daca proiectul de lege pentru aceste servicii de streaming va fi adoptat sau nu in SUA.