fbpx

De ce Netflix n-a avut nicio pana catastrofala in acest an

De ce Netflix n-a avut nicio pana catastrofala in acest an

Ai observat ca serviciul de streaming Netflix din Statele Unite nu a avut nicio pana catastrofala asa cum a avut in anii trecut, chiar si cu cresterea traficului in timpul pandemiei?

Exista un sistem pentru asta. Compania Netflix din Statele Unite a detaliat implementarea tehnologiei, eliminarea progresiva a sarcinilor pe baza prioritatilor, ceea ce ar trebui sa asigure functionarea chiar si cand exista erori serioase in sistemul sau.

Acest lucru suna ca ceva complex, dar in cele din urma totul se reduce la ce servicii isi poate permite Netflix sa renunte in cazul unei pene, fara ca utilizatorii sai sa aiba o experienta diminuata.

CITESTE SI:  Cum va fi versiunea cu plata a browserului Mozilla Firefox

Serviciul de streaming prioritizeaza acum traficul in functie de traficul necesar pentru redare, inclusiv elementele “non-critice” pe care utilizatorii nu le vor observa, elementele de “experienta degradata” care nu vor afecta redarea si, bineinteles, experienta critica de vizionare in sine.

CITESTE SI:  Ce defect grav au unele smartphone-uri Google Pixel 3a

Un serviciu gateway, denumit Zuul, determina cand un serviciu back-end sau chiar Zuul insusi are erori si va renunta progresiv la trafic pentru a mentine Netflix in functiune, incepand cu elementele cu prioritate minima. Abordarea se limiteaza in asa fel incat utilizatorii sa nu simta ca experienta lor s-a diminuat.

In acest moment, Zuul probabil limiteaza enorm pentru a asigura functionarea atat a serviciului de streaming Netflix, cat si a Zuul in sine. Zuul nu va mai functiona daca exista o pana totala a Netflix.

CITESTE SI:  Compania care ar putea lucra la un accesoriu obiectiv pentru smartphone-uri

Zuul si-a dovedit deja utilitatea in timpul unei pene a Netflix din 2020 care a fost similara cu o pana din 2019. Dar, in acest an, descarcarea de sarcina initiata de Zuul a functionat satisfacator, asa ca serviciul de streaming a functionat chiar si in timp ce sistemul era in proces de revenire. Compania intentioneaza sa-si optimizeze in continuare abordarea.