fbpx
Compania care cumpara MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Compania care cumpara MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

O noua stire releva faptul ca studioul de film MGM e cumparat de o anumita companie care gestioneaza un serviciu de streaming de filme si seriale. Aceasta achizitie (stabilita la 8,45 miliarde de dolari) ar putea propulsa acel serviciu de streaming al companiei cumparatoare.

Se pare ca restul serviciilor de streaming vor trebui sa se concentreze si sa-si intensifice munca. Asta pentru ca compania Amazon din Statele Unite a anuntat ca cumpara studioul de film MGM.

CITESTE SI:  O factura la telefon de 201 000 de dolari ar putea fi cea mai mare din Statele Unite

Au aparut speculatii despre interesul companiei americane Amazon in MGM saptamana trecuta si se pare ca lucrurile s-au adeverit, avand in vedere ca acordul a fost stabilit la 8,45 miliarde de dolari.

Potrivit lui Mike Hopkins, directorul Amazon Prime Video si Amazon Studios: “Adevarata insemnatate financiara a acestui acord consta in cufarul de comori cu proprietati intelectuale din catalogul vast pe care il vom reimagina si dezvolta impreuna cu echipa MGM. E foarte palpitant si ne ofera o multime de oportunitati”.

CITESTE SI:  Toyota isi va electrifica toate masinile pana in 2025

Pentru cei care nu sunt familiarizati, MGM e studioul de film din spatele multor francize populare, cum ar fi James Bond. Acordul nu e inca definitivat, deoarece e supus aprobarilor obisnuite de reglementare.

Dar daca nu exista obstacole iar acordul de 8,45 miliarde de dolari cu studioul de film MGM e aprobat, acordul va fi extrem de important pentru compania Amazon din Statele Unite. Nu doar compania Amazon din SUA incearca sa-si asigure continut exclusiv pentru propriul serviciu de streaming.

CITESTE SI:  De ce iPhone-ul ar putea deveni depasit la fel ca Walkman-ul

Si companii americane precum Apple si Netflix au incercat sa coopteze actori si regizori pentru a crea continut pentru serviciile lor de streaming, pentru a-i imbia pe oameni sa se aboneze. Ce parere ai despre asta? Crezi ca serviciul de streaming al Amazon va fi pe masura Netflix in urma achizitiei studioului de film MGM pentru 8,45 miliarde de dolari?