fbpx

Ce cere premierul din Polonia companiei Netflix

Ce cere premierul din Polonia companiei Netflix

Mateusz Morawiecki, premierul din Polonia, cere companiei Netflix din Statele Unite un lucru. Si are legatura cu modul in care e perceputa Polonia.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a exercitat presiuni asupra Netflix, serviciul de streaming si compania de productie din SUA, pentru a realiza modificari la un documentar care include o harta care arata lagarele naziste in interiorul granitelor Poloniei moderne.

Lagarele au fost construite de nazisti in Polonia in timpul ocuparii brutale a tarii in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Totusi, premierul spune ca harta folosita in documentar indica faptul ca Polonia a existat la acea vreme ca natiune independenta in granitele sale postbelice si ca astfel impartasea responsabilitatea pentru atrocitati.

CITESTE SI:  Cum ne ajuta Google sa primim raspunsuri la intrebarile despre celebritati

Harta apare intr-un documentar al companiei Netflix care se numeste “The Devil Next Door” si care relateaza povestea lui John Demjanjuk, un fost lucrator din Statele Unite condamnat in 2011 de o instanta din Germania pentru faptul ca a fost gardian in acel lagar in timpul razboiului.

CITESTE SI:  Apple n-are planuri sa lanseze acest MacBook Pro

“Nu exista niciun comentariu sau o explicatie in legatura cu faptul ca aceste locuri de pe harta erau operate de germani”, spune premierul Poloniei intr-o scrisoare catre CEO-ul companiei Netflix.

“Intrucat tara mea nici macar nu exista la acea vreme ca stat independent, iar milioane de polonezi au fost exterminati in aceste locuri, acest element al documentarului ‘The Devil Next Door’ este doar o rescriere a istoriei”, mai spune premierul.

CITESTE SI:  Performanta in jocuri a noilor placi grafice AMD

Premierul a spus ca e de parere ca greseala nu a fost intentionata si ca compania Netflix o va corecta rapid. Fie prin modificarea hartii, fie prin oferirea de explicatii suplimentare spectatorilor Netflix.

Intrebat in legatura cu aceasta chestiune, un purtator de cuvant al companiei Netflix a spus: “Suntem constienti cu privire la greseala din documentar si analizam urgent problema”.