fbpx

Cati abonati are Netflix-ul Chinei, serviciu care apartine de Baidu

Cati abonati are Netflix-ul Chinei, serviciu care apartine de Baidu

Gigantul Baidu Inc. din China a raportat un profit mai mare decat se astepta pentru trimestrul al treilea, dar si venituri mai mari. Asta pentru ca oamenii s-au inscris la serviciul de streaming video similar Netflix al companiei – iQIYI – care a crescut actiunile cu 5% pentru compania care detine motorul de cautare din China.

Compania Baidu din China a incercat sa-si reduca dependenta de activitatile sale principale – motorul de cautare – care reprezinta trei sferturi din veniturile companiei.

Compania a avut un succes limitat pana acum cu serviciile sale cloud si cu businessurile de inteligenta artificiala, dar serviciul sau de streaming iQIYI, asemanator Netflix, se bucura de succes in randul tinerilor care devin abonati.

CITESTE SI:  Cum va fi filmul Joker cu Joaquin Phoenix, conform trailerului final

Veniturile pe trimestrul 3 ale serviciului de streaming iQIYI din China asemanator Netflix au crescut cu aproape 7% fata de un an mai devreme, ajungand la 1,06 miliarde de dolari, avand in vedere ca serviciul de streaming iQIYI a depasit 105,8 milioane de abonati in septembrie.

Actiunile serviciului de streaming iQIYI din China cu 105,8 milioane de abonati au crescut cu 4% in tranzactionarea extinsa. O initiativa relativ noua – oferirea de mini-programe in aplicatia Baidu App pentru a creste traficul – castiga de asemenea teren.

CITESTE SI:  Lenovo Z5 Pro GT: Primul smartphone cu 12GB de RAM are un pret surprinzator de mic

Traficul prin aceasta aplicatie a crescut cu 25% in al treilea trimestru, a spus compania Baidu. “Modificarile pe care le-am initiat in acest an ofera rezultate”, spune CEO-ul Baidu, Robin Li.

Dar veniturile din activitatea de baza a companiei din China au scazut cu 3% in trimestrul care s-a incheiat pe 30 septembrie. Baidu a raportat o pierdere neta de 6,37 miliarde de yuani in trimestru, in principal din cauza pierderilor din investitiile de capital ale companiei, fata de profitul de 12,40 miliarde de yuani de anul trecut.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii creeaza o modalitate de a gusta bauturi prin internet

Baidu, la fel ca alte companii cu servicii bazate pe internet din China, se confrunta cu reglementari din ce in ce mai stranse, chiar pe masura ce economia generala incetineste. “Aceste lucruri, cred eu, sunt temporare si credem ca mediul macroeconomic se stabilizeaza”, spune CEO-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *