Un anumit producator auto va retrage din circulatie aproximativ 135.000 de masini electrice. Motivul este ca aceste autoturisme ar avea un defect, defect care poate surveni in cativa ani de la cumpararea autoturismelor de catre clienti. Dar respectivul producator auto nu e de acord ca acela poate fi considerat un defect.
Producatorul auto Tesla din Statele Unite actioneaza pe baza presiunilor din partea NHTSA (autoritatea de transport din SUA) de a retrage anumite masini electrice din cauza unor defectiuni ale ecranului touchscreen.
The Wall Street Journal relateaza ca producatorul auto va retrage aproximativ 135.000 de masini electrice, inclusive sedanurile Model S 2012-2018 si SUV-urile Model X 2016-2018, din cauza unor potentiale defectiuni ale ecranului touchscreen.
Asa cum a subliniat anterior autoritatea NHTSA din Statele Unite, modelele de masini cu cip Tegra 3 riscau sa piarda functionalitatea cheie a ecranului touchcreen daca cardurile lor de stocare flash eMMC de 8GB se uzeaza, inclusiv camera de spate, setarile de dezghetare si iluminarea semnalului de directie.
Retragerea va avea loc oficial pe 30 martie. Angajatii companiei Tesla din Statele Unite vor inlocui gratuit placile afectate. Problema cu ecranul touchscreen poate surveni in cativa ani, daca se intampla.
Cu toate acestea, producatorul auto Tesla nu e atat de entuziasmat. Acesta a respins ideea ca uzura cipului masinilor electrice reprezinta un defect, argumentand oficialilor ca este „e imposibil din punct de vedere economic, daca nu tehnic”, sa ne asteptam ca stocarea eMMC sa reziste intreaga durata de viata utila a unei masini electrice.
Compania Tesla de masini electrice a fost de acord cu retragerea pentru a incheia ancheta si pentru a imbunatati experienta clientilor. In notificarea de retragere, NHTSA a declarat ca nu e de acord cu asta si nu a exonerat producatorul auto Tesla de aceste obligatii impuse.