fbpx

VIDEO: Cum e drona Gondola care poate transporta 4 pasageri

Cum e drona Gondola care poate transporta 4 pasageri

Aeronext Inc. si-a anuntat conceptul de drona Gondola, pe langa un model in miniatura al ceea ce ar putea fi o serie de drone care pot transporta in zbor de la unul pana la 4 pasageri.

Acest design ar permite o experienta unica, avand in vedere ca versiunea Gondola care poate transporta 4 pasageri are chiar si o masa in jurul careia pasagerii pot discuta in timpul zborului.

Suprafata ferestrei este cat se poate de mare pentru a oferi pasagerilor privelisti care le taie respiratia. Vom presupune ca oamenii care nu se simt bine la inaltime mare nu vor opta pentru aceasta metoda de transport ca prima alegere.

CITESTE SI:  De ce DARPA dezvolta AI care se poate explica pe sine

Dar calatoria ar trebui sa fie confortabila pentru pasageri, cel putin in comparatie cu zborul cu un elicopter. Drona Gondola este o aeronava cu decolare si aterizare verticale (VTOL), ceea ce inseamna ca, dupa decolare, elicele se pot inclina inainte, iar drona Gondola poate zbura mai eficient (si probabil mai repede) decat o aeronava cu aripi fixe.

CITESTE SI:  Ce tehnologie noua va folosi Qualcomm pentru Snapdragon 855

VTOL este o modalitate de a valorifica avantajele atat dronelor traditionale (care nu au nevoie de pista de decolare/aterizare) cat si avioanelor (care circula cu viteze mari, sunt eficiente energetic si au autonomie mare).

Compania Aeronext spune ca acea calatorie cu Gondola ar trebui sa fie foarte confortabila, deoarece sistemul controlat de computer mentine scaunul pasagerului perfect paralel cu solul in orice moment al zborului.

CITESTE SI:  Masina electrica Bugatti de 30.000 de euro

Nu e clar cand va fi gata o versiune de dimensiune completa a dronei Gondola, dar afirmatiile par plauzibile din punct de vedere tehnic.

Desigur, totul se rezuma la detalii: ce autonomie si capacitate de incarcare va avea drona Gondola? Acestea sunt ingrijorari care sunt valide in special pentru versiunea cu 4 pasageri care pare sa fie prea buna ca sa fie adevarat.