fbpx
Cum e autobuzul autonom Volvo testat de Singapore

VIDEO: Cum e autobuzul autonom Volvo testat de Singapore

Universitatile s-au dovedit a fi niste stalpi de incredere pentru adoptarea autobuzelor autonome in Michigan si Melbourne. Acum, un campus din Singapore este gata sa testeze unul de la Volvo. Autovehiculul electric 7900 al Volvo va putea transporta pana la 80 de pasageri in acelasi timp.

Unul dintre avantajele unei lumi in care circulam cu masini autonome este ca accidentele dintre acestea ar fi teoretic minime. Mai mult, ar trebui ca toata lumea sa poata ajunge la timp la destinatie.

CITESTE SI:  VIDEO: Chinurile lui Galaxy S6 nu se termina aici: Smartphone-ul este testat si in foc

Acest lucru e deosebit de important mai ales cu transportul public, iar Singapore spera sa il imbunatateasca. Conform unui anunt al Universitatii Tehnice din Nanyang, Singapore, se pare ca vor fi testate autobuzele autonome de dimensiuni mari ale Volvo.

Aceste autobuze se bazeaza autovehiculul Volvo 7900 care este capabil sa transporte 80 de pasageri in acelasi timp. Acesta nu va fi singurul autobuz autonom Volvo testat, avand in vedere ca si un altul va fi testat la un depozit administrat de operatorul de transport public din Singapore.

CITESTE SI:  Cum e browserul Edge bazat pe Chromium al Microsoft disponibil pentru testare beta

Aceasta nu este de fapt prima data cand Singapore si diverse institutii din tara au testat autoturisme autonome. Acum cativa ani in urma, au fost testate alte autobuze autonome, dar se pare ca acele teste au trecut acum la unele mai mari.

De asemenea, Singapore a anuntat planurile sale de a-si extinde serviciul de autobuze fara sofer Volvo in 2022. Tara este cunoscuta pentru faptul ca nu dispune de mult spatiu, asa ca transportul privat, de exemplu cu masina personala, se poate dovedi scump.

CITESTE SI:  Elon Musk dezvaluie cum arata noua racheta Starship a SpaceX

Singapore a construit de atunci un serviciu de transport public destul de extins si de incredere. Ne imaginam ca transportul public ar trebui sa se imbunatateasca si mai mult odata cu autobuzele autonome de la Volvo.