fbpx
Ce autonomie are prima masina electrica a Aston Martin dezvaluita oficial

VIDEO: Ce autonomie are prima masina electrica a Aston Martin dezvaluita oficial

Aston Martin a dezvaluit oficial prima sa masina electrica la Salonul Auto de la Shanghai, dar sa nu te astepti ca vei vedea foarte multe, pentru ca numai cateva autoturisme Rapide E vor fi produse.

In cea mai mare parte, Aston Martin va ramane la producerea de autoturisme cu motor cu ardere interna pentru clientii carora le place cum suna un motor V8 sau V12.

Pentru clientii care doresc sa se bucure de puterea discreta a motoarelor pe electricitate va exista Lagonda, un alt brand de autoturisme pe electricitate al companiei.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Motorola Moto X4 a fost anuntat oficial - specificatii si pret

Au trecut aproape patru ani de cand compania a confirmat ca construieste o masina sport electrica. Acum ceva vreme a prezentat autoturismul Aston Martin Rapide E la Salonul Auto de la Shanghai.

Autoturismul electric dezvaluit oficial se bazeaza pe sedanul Aston Martin Rapide, masina sport cu motor cu ardere interna. Disponibilitatea va fi extrem de limitata. Masina electrica este echipata cu o baterie de 800 de volti si de 65kWh care, conform companiei, ar trebui sa permita autoturismului sa aiba o autonomie de peste 321 de kilometri la o singura incarcare.

CITESTE SI:  De ce iPhone 12 mini nu se vinde la nivelul sperat de Apple

Exista doua motoare in spate care genereaza 450kWh, adica in jur de 600CP. De asemenea, motoarele lui Rapide E vor propulsa masina la o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora.

Aston Martin sustine ca Rapide E va putea accelera pana la 100 de kilometri pe ora in mai putin de 4 secunde. Masina electrica arata la fel ca autoturismul cu motor cu ardere interna de la care a fost inspirata.

CITESTE SI:  Ce pret are Canon Zoemini - una dintre cele mai mici imprimante de buzunar

De asemenea, autoturismul Rapide E dezvaluit oficial va avea un panou digital de instrumente de 10 inci pe bord si un ecran de 8 inci montat pentru scopuri de infotainment. Aston Martin a confirmat ca va produce doar 155 de unitati ale primei sale masini electrice. Compania nu a dezvaluit pretul, asa ca nu este clar cat de mult va costa autoturismul electric Rapide E.