fbpx

Unde vor fi testate masini autonome fara soferi

Unde vor fi testate masini autonome fara soferi

A fost semnat un nou proiect de lege intr-o anumita zona a lumii, proiect de lege care permite masinilor autonome sa fie testate fara soferi de siguranta.

Conform legii care va intra in vigoare pe 1 iulie, masinile autonome care indeplinesc toate cerintele de asigurare vor putea fi testate fara un sofer sau ocupant uman.

Masinile autonome au evoluat mult, dar in cea mai mare parte inca nu se stie cum se va descurca tehnologia in situatiile de zi cu zi. De aceea, in ciuda faptul ca au fost efectuate sute, daca nu mii de ore de testare, regula generala e ca un sofer uman de siguranta trebuie sa fie in masina autonoma in orice moment in care aceasta se deplaseaza cand e in testare.

CITESTE SI:  VIDEO: Masina fara sofer a Google este implicata in cel mai serios accident de pana acum

Asta pentru a preintampina situatiile in care ceva nu merge bine in testare. Soferul uman poate frana sau prelua controlul autoturismului pentru a controla situatia.

Cu toate acestea, se pare ca, in Florida, autotoritatile de acolo au decis sa duca testarea acestor autoturisme autonome la urmatorul nivel.

CITESTE SI:  Se testeaza aceasta functie pentru Facebook si Instagram

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a semnat un nou proiect de lege care permite masinilor autonome sa fie testate fara un sofer uman.

Asta inseamna ca cei din Florida nu ar trebui sa se mire daca in viitor vor vedea pe strazi masini care conduc fara sofer. Intr-o declaratie oferita de Ron DeSantis, acesta spune: “Semnarea acestei legislatii deschide calea pentru Florida de a fi un lider national in domeniul inovarii transporturilor si progresului tehnologic”.

CITESTE SI:  Cum au reusit medicii sa readuca la viata organe cardiace pentru transplant

Proiectul de lege din Florida modifica, de asemenea, modul in care se aplica legea fata de scrierea de mesaje la volan. Ocupantii din interiorul unei masini autonome vor fi scutiti de legile din Florida care se opun scrierii de mesaje si altor mijloace de distragere a atentiei a soferului intr-un autoturism.